Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня

На Глухівщині бджолярі можуть отримати до 60 тис грн дотацій від держави

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності понад 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становитиме 60 000 гривень одному власнику пасіки. Про це повідомляє на сторінці у фейсбуці Глухівська міськрайонна філія Сумського обласного центру зайнятості.

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають до 1 жовтня поточного року за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади такі документи: копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки; копію рішення про державну реєстрацію потужності; копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком (суб’єкти господарювання); копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи); копію паспорта громадянина України (фізичні особи).

Також необхідно мати довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання); копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами); довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи – підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

Наразі на Сумщині в усіх категоріях господарств області нараховувалось 122,9 тис. бджолиних сімей, з яких 99% утримується в господарствах населення. Паспортизовано 2080 пасік, які належать до потенційних учасників програм державної підтримки галузі бджолярства. За 2019 рік всіма категоріями господарств області вироблено 3907 тонн меду, що складає у розрахунку на 1 бджолину сім’ю по 31,8 кг. Крім того, щорічно виробляється більше 48,6 тонн воску. Довідково. Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 395 передбачені зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї».

nedelya.info

4 листопада
3 листопада