Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

На Контопщині через електрообігрівач загорівся будинок. Є постраждалі

15 травня о 05:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Малий Самбір Конотопського району. На гасіння направили місцеву пожежну команду із сусіднього села Великий Самбір, добровільну пожежну команду агропідприємства із с. Заводи. Подолавши відстань в 25 км, на місце виклику прибуло відділення чергового караулу 12-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив будинок як зсередини, так і перекинувся на перекриття та покрівлю. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. Для ліквідації пожежі необхідна була значна кількість води, тому для дозаправки автоцистерн від місцевого агропідприємства було залучено трактор із бочкою ємністю 8 т.

О 06:30 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та відвернути небезпеку від розташованої поруч господарчої споруди. О 07:38 пожежу ліквідували. Всього на гасіння було залучено 6 чоловік особового складу на 1 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 4 працівника на 2 одиницях техніки від місцевої та добровільної пожежних команд, 1 працівник на 1 одиниці техніки від місцевого агропідприємства.

Унаслідок пожежі постраждав господар будинку, який намагався самотужки приборкати вогонь. Проте це йому не вдалося і чоловік разом з дружиною залишив будинок. І лише після цього люди зателефонували до рятувальників. Постраждалого з опіками тіла госпіталізували до центральної районної лікарні.

За попередніми даними, жінка вранці увімкнула опалювальний електроконвектор, а через деякий час почула тріск і побачила іскріння у розетці. Вогонь встиг перекинутись на меблі та інші горючі речі в кімнаті.

Припустима причина пожежі — коротке замикання електромережі.

4 листопада
3 листопада