Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Роменському районі кабінки для голосування вирішили демонтувати одночасно з підрахунком голосів

На виборчій дільниці № 590492, яка розташована у корпусі Професійного аграрного ліцею у селі Глинськ Роменського району, члени виборчої комісії вирішили одночасно розбирати виборчі кабінки та рахувати в цей час бюлетені. Про це повідомили спостерігачі громадянської мережі “ОПОРА”.

Відповідно, частина членів ДВК працювала над підрахунком голосів виборців, а інша частина – над демонтажем кабінок, йдеться в повідомленні ОПОРИ. На цій дільниці загалом зареєстровано 824 виборці.

“Відповідно до статті 250 Виборчого кодексу України, підсумкове засідання дільничної виборчої комісії розпочинається після закінчення голосування виборців на виборчій дільниці і проводиться у тому самому приміщенні, де відбувалося голосування. Підсумкове засідання проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці”, – зазначили в “ОПОРІ”.
При розкладанні виборчих бюлетенів визначений виборчою комісією член комісії показує кожний виборчий бюлетень усім членам комісії, виголошуючи результат волевиявлення виборця. У разі виникнення сумнівів щодо змісту виборчого бюлетеня, виборча комісія вирішує питання шляхом голосування. При цьому кожен член комісії має право оглянути особисто виборчий бюлетень. На час огляду виборчого бюлетеня робота з іншими виборчими бюлетенями припиняється, цитують законодавство у організації.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада