Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На період карантину у Сумах побільшає маршруток

Як і очікувалося, обмеження з перевезення пасажирів, введені у зв’язку з карантином (тільки за кількістю сидячих місць у салоні), з початком навчального року ще сильніше посилили транспортну проблему в Сумах. Тепер у години пік доїхати вчасно на роботу або навчання стало величезною проблемою, і городянам доводиться виходити з дому із запасом як мінімум у 30-40 хвилин і вистоювати черги на зупинках.

Не ризикуючи брати зайвих пасажирів через величезні штрафи (17 тис. грн), сумські перевізники вирішили хоч трохи розвантажити маршрути, збільшивши кількість транспорту на них (у кого є така можливість). Однак деякі члени міськвиконкому не захотіли підтримати таке рішення.

Так, на засіданні виконкому 17 вересня розглядалося питання по маршруту №5 Роменська — Хіммістечко, куди пропонувалося додати дві «Рути» на період дії карантинних обмежень. Але при голосуванні двоє членів виконкому чомусь вважали за краще утриматися, і без їх підтримки голосів для прийняття рішення не вистачило. Ніякі аргументи інших членів виконкому про те, що люди не можуть доїхати на роботу і буквально б’ються за місця в салоні, на їх думку не вплинули. Причому чітко обґрунтувати свою відмову голосувати за це рішення члени виконкому так і не змогли.

Втім, наступного дня рішення по маршруту №5 таки вдалося прийняти в робочому порядку, зібравши необхідну кількість підписів і без двох членів виконкому. За словами радника мера Віктора Волонтирця, на розгляд виносився тільки 5-й маршрут, тому що перевізник, який його обслуговує, сам звернувся з такою ініціативою. Ніщо не заважає іншим перевізникам зробити те ж саме, якщо якісь маршрути у них занадто перевантажені та якщо у них є можливість поставити туди додатковий транспорт.

shans.com.ua

4 листопада
3 листопада