Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На першу сесію у Бурині запросили криміналітет, засуджений за сепаратизм та розправу за допомогою гранати РГД-5

У Бурині не стихають пристрасті навколо місцевого “олігарха” Віктора Ладухи. Як ми вже розповідали раніше, вінне спромігся у визначені законом терміни зробити елементарну справу – написати заяву у територіальній виборчій комісії про реєстрацію його міським головою за результатами виборів 25 жовтня, а невчасно поданий документ спробував підкріпити кількома лікарняними, при об’єктивному вивченні яких стало зрозуміло, що чоловік просто ігнорував норми законодавства. Насправді це порушення фактично перекреслює голосування за мера, тож у Бурині мають відбутися повторні вибори міського голови. Попереду суд, який має поставити крапку у цьому питанні, однак Віктор Ладуха, чи то не усвідомлюючи серйозність ситуації, чи то відверто зневажаючи Закон, продовжує себе поводити як обраний керівник ОТГ, наче нічого й не сталося.

24 грудня відбулася перша сесія новообраної Буринської міської ради, на яку пан мер, очевидно, для впливу на депутатський корпус для усунення альтернативних пропозицій, заявився із доволі сумнівною групою підтримки – трьома десятками молодиків із Сум та особистостями з кримінальним минулим. Ідеться про Віталія Благодарного з Конотопа і місцевого активіста Олександра Шелеміна. Що про них відомо?
Віталій Благодарний підозрюється в незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами та хуліганстві вчиненим із застосуванням зброї. Так, 22 серпня 2018 року у Конотопі серед ночі на подвір’я депутата, колишнього мера Івана Огрохіна кинули гранату РГД-5, внаслідок чого було пошкоджено майно власника. У ході проведеного слідства було здобуто достатньо доказів того, що одним із замовників цього злочину є тодішній радник міського голови Артема Семеніхіна Віталій Благодарний, зокрема він передавав виконавцю гранату, яка була використана під час скоєння злочину.

Щодо Олександра Шелеміна, то він був засуджений за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Як повідомляється у судовому реєстрі, у липні 2014 року чоловік у Луганську отримав 10 примірників друкованого видання газети «Луганський формат» і, підтримуючи ідеї ЛНР та ДНР, потім розповсюдив їх кільком особам у Бурині. Крім того, поширював сепаратистську інформацію і через соцмережі. Цікаво, що у Фейсбуці цей товариш Ладухи разом із дружиною Оксаною вихваляється фото із символікою Радянського Союзу – у футболках «Рожденные в СССР».


Чомусь Віктор Ладуха подумав, що люди з настільки підмоченою репутацією зможуть йому допомогти налагодити діалог із буринськими депутатами, залякавши їх історіями із бойовими гранатами, після чого йому вдасться провести сесію без супротиву та закріпити свій статус обраного міського голови? Справді, на кого могли справити позитивне враження особи, «засвічені» в криміналі? Коли ж депутати почали запитувати, що взагалі робить на засіданні ця заїжджа гоп-компанія, Віталій Благодарний чітко відповів, що перебуває на сесії на запрошення мера.
Однак конструктиву не вийшло, бо депутатам не було роздано заздалегідь, як це передбачено законом, проекти рішень, які виносились на розгляд першої сесії. Після чого частина депутатів покинула залу.

Як то кажуть, скажи мені, хто твій друг – і я скажу, хто ти. Якщо Віктор Ладуха водить дружбу з кримінальними елементами, то має з ними спільні інтереси і спільні справи. Нічого не скажеш, «гарні» товариші: один у Конотопі кидав гранату на подвір’я політичному опоненту, другий у Бурині розповсюджував газети на підтримку ДНР і ЛНР. А може Ладуха і в Бурині вже вирішив створити свою “Буринськую народну республіку”? Бо поводить він себе вже давно як місцевий “царьок”, а от тепер, очевидно, вирішив легалізувати своє неоднозначне становище юридично?

4 листопада
3 листопада