Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На подвір’ї Спасо-Преображенського собору з’явиться дитячий майданчик

На подвір’ї Спасо-Преображенського собору споруджують дитячий майданчик. Його обладнають сучасними ігровими комплексами. Для батьків передбачені лавки. Тут не буде калюж і бруду навіть після сильного дощу завдяки покриттю, яке пропускає воду, пише shans.com.ua.

Якщо так, то, напевно, покриття можна буде час від часу мити, що, погодьтеся, зараз особливо актуально. Основна увага — безпеки. Навіть дерева, стовбури яких оточені новими лавочками, обрізані коротко — щоб ніяка випадкова гілка не впала. Кажуть, обрізка не була пов’язана з будівництвом майданчика, так збіглося. Але збіглося правильно.

Прес-секретар Сумської єпархії Української православної церкви протоієрей Георгій Тарабан так прокоментував появу майданчика: «При Спасо-Преображенському кафедральному соборі вже кілька років діє духовно-просвітницький центр. Він дає освіту в сфері віровчення. При ньому діють різні дитячі гуртки. Педагоги займаються з дітьми рукоділлям, організовують поїздки, походи, екскурсії … Результати цієї роботи можна побачити під час концертів, дитячих виставок. Найбільша з них — це традиційна різдвяна виставка дитячої художньої творчості «Краса Божого світу». Вона відкривається в переддень Різдва і завершується на святках.

У духовно-просвітницькому центрі проводиться робота з різними віковими групами. Тому не дивно, що на території нашого собору ми встановлюємо дитячий майданчик. До того ж в центральній частині міста такого майданчика немає. Раніше на цьому місці у нас стояв кіоск. Він давно вже не працював. Вирішено було його розібрати і зробити дитячий майданчик з безпечними для дітей ігровими конструкціями. Тепер у мам, які гуляють зі своїми дітьми в центральній пішохідній частині міста, з’явиться можливість прийти, посидіти, провести тут якийсь час.

Для майданчика підготували спеціальну основу. Звичайний грунт для цього не підходить, там передбачена не тільки потрібна щільність грунту, але і дренаж. Майданчик буде з покриттям, яке пропускає вологу. Вода буде відводитися, і на майданчику завжди буде сухо».

За словами протоієрея, не виключено, що можуть бути запропоновані якісь варіанти художньої творчості або інших видів діяльності — доступні для дітей, розвиваючі, цікаві і, звичайно, безпечні.

«У колі педагогів ми оголосили про збір ідей і очікуємо, що до серпня, до початку навчального року вони з’являться. Зараз багато талановитих людей, які могли б запропонувати цікаві педагогічні проекти для дітей різного віку. Може, це будуть якісь бесіди, ігри, подивимося. Мені здається, ідея в цілому знайде добрий відгук у сумчан. Я сподіваюся, що наша майданчик прикрасить місто і дасть можливість людям сімейним проводити час разом зі своїми дітьми в його історичній частині», — розповів Георгій Тарабан.

4 листопада
3 листопада