Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

«На порталі «Дія» з’явилися нові послуги» – Ігор Васильєв

До кінця 2021 року на порталі «Дія» майже щотижня будуть зявлятися нові послуги для громадян України. Про це говорилося під час Online Summit 29 листопада, розповів один з його учасників – член комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації, голова підкомітету розвитку цифрових прав та компетентностей Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, народний депутат України Ігор Васильєв.

Так, з 29 листопада на порталі “Дія” запрацювали ще 7 соціальних послуг, серед яких – оформлення субсидії, призначення або перераховування пенсії, оформлення довідок про страховий та трудовий стаж.

«Перш за все «Дія» – реалізація Президентської програми «Держава у смартфоні», яка поступово стає реальністю. Це шлях до нової України – без корупції, без бюрократії та без черг.

Наша мета – щоб цифрові сервіси були максимально доступними для всіх українців, зокрема – людей з інвалідністю, людей старшого віку, молоді та молодих батьків.

Переконаний, що це значно спростить життя нашим громадянам.

Ось, наприклад, субсидія: зараз, щоб її отримати, треба прийти у ЦНАП, заповнити заяву, надати купу паперових документів. А жителям сіл для її оформлення доводиться їхати до районних центрів. ЦНАП передає заяви до управлінь соціального захисту населення через електронну систему, а ті вже пишуть 14 запитів. Потім вони порівнюють відповіді із поданими папірцями. І тільки потім кажуть «так» чи «ні» вашій заяві на субсидію.

А в Дії ви все це зможете зробити, не виходячи з дому! Зручно, чи не так?», – говорить депутат.

Нардеп анонсував також  масштабне бета-тестування онлайн прописки, яке розпочнеться в Україні 1 грудня, та повідомив, що вже найближчим часом у “Дії” з’явиться можливість подання річної декларації для ФОП та довідка про несудимість.

Є й хороша новина для тих, у кого виникали складнощі з Дія.Підпис: головою крутити більше буде не потрібно – верифікація здійснюватиметься за допомогою фото.

4 листопада
3 листопада