Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Роменщині продовжується боротьба за створення Пустовійтівської ОТГ

Керівник Пустовійтівської сільської ради Вячеслав Оврамець нарікає на постійні труднощі з створенням ОТГ, а процес децентралізації для Роменщини пов’язує з шантажем та політичними інтригами.

“Ще з 14 лютого нами були зібрані усі документи, аби ми могли офіційно об’єднатися майже з шістьма громадами в одну велику спроможну територію, але нам постійно перешкоджають, ставлять багато запитань та умов. Ми їх виконуємо, розуміючи, що для досягнення великих результатів, нам прийдеться чимось пожертвувати”, – зазначив він.

Серед умов він назвав передачу частини прилеглої території до міста Ромни, яку Пустовійтівка виконала, а також розповів, що зараз виникає запитання щодо непрацюючого з 2017 року, але повністю заповненого, сміттєвого полігону, де досі не проведена рекультивація.

Він пояснив, що їх громада не хоче приєднуватися до міста Ромни через повільний розвиток сільських територій, а Пустовійтівська громада, за його словами, може розвиватися набагато швидше і якісніше.

За його словами, сьогодні сільська рада має багато соціальних програм, які не  має, навіть, місто Ромни. Зокрема, вони виділяють кошти при народженні дитини, допомагають матеріально дошкільнятам та першачкам, а ще виділяють кошти для лікування онкохворим тощо.

“Виконавши все, ми відправили документи на Мінрегіонбуд.  І ми побачили себе у проєкті розпорядження Кабміну. Але потім нас звідти тихенько прибрали. За неофіційною інформацією цьому завадила Асоціація міст України… Ми написали звернення до керівництва держави з надією, що нас почують. Бо Пустовійтівська ОТГ визнана громадою з високим рівнем спроможності”, – наголосив сільський голова.

4 листопада
3 листопада