Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Шосткинщині пройшов на КулішFest

6 серпня Шосткинщина відзначила 201 річницю з дня народження видатного земляка Пантелеймона Куліша. За традицією у селі Гукове відбулися «Кулішеві читання», які отримали і другу назву КулішFest, повідомляє shostkanews.city.

Цьогоріч, як і обіцяли організатори, на мальовничій місцині у с. Гукове розташувалось чотири локації. Одну з них підготував ЦЕВ «Юність», яку назвали — «Кулішівка». І назва ця не випадкова

«Це назва абетки, яку свого часу створив Куліш, а тому сьогодні на святі присутні можуть написати побажання майбутньому поколінню на спеціальному стенді», — зазначила Анжела Гутянко, заступник директора ЦЕВ «Юність».

Крім цього, керівники декоративно-прикладного мистецтва позашкільного закладу спільно зі своїми вихованцями розгорнули народознавчу виставку та зазивали гостей взяти участь у майстер-класі з ткацтва.

Наступну локацію-виставку, яка зазивала гостей свята підготувала станція юних туристів (СЮН). В ній були представлені витвори зі світлиці музею народного побуту закладу, а одна з працівниць продемонструвала свої роботи з бісероплетіння. «Це наша експозиція і ми її радо представляємо. Уся вона присвячена Кулішу – це не просто наш земляк, а видатний діяч, велична постать України», — підкреслила Тетяна Рєпа, керівник гуртка народних ремесел СЮН.

На свіжому повітрі «народилися» два портрети Куліша, який до речі і сам чудово малював. До святкування долучились і співробітники Краєзнавчого музею, які розповідали чимало історій про винуватця свята.

Цікаву локацію, яка має назву «Козацька спадщина», продемонструвала на святі станція юних туристів (СЮТ) спільно з Шосткинським міським дитячо-юнацьким клубом фізичної підготовки «Патріот». Тут усе як і годиться: козацький шалаш, великий казан, для охочих спортивні конкурси та фото на пам’ять. «Дітям дуже подобається, дуже гарна у нас фотозона, чудові світлини виходять. Сьогодні дуже гарна погода, чудовий серпень місяць, емоції дуже позитивні від свята», — поділився Сергій Герасін, директор СЮТ.

Кульмінацією свята став концерт за участю колективів художньої самодіяльності міста та району. Пісень цього дня звучало багато, одна від одної кращі.

Мальовнича місцевість села Гукове, яка є малою батьківщиною Куліша, може стати місцем для розвитку туризму: «Свято чудове, я на ньому вперше. Тут дійсно дуже гарно, бачу перлини цієї місцевості, тут можна створити можливість для розвитку туризму», — зазначила Ірина Прокопенко, директорка Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України, яка також завітала на свято.

З нагоди 201-ої річниці з дня народження відомого письменника Пантелеймона Куліша на святкуванні прозвучало ще не мало теплих слів на адресу відомого земляка.

Вже традиційно на святкуванні усіх охочих частували наваристим кулішем, який за особливим рецептом приготували кухарі в/ч 3022 Національної гвардії України. Запашна страва була розрахована на 200 порцій.

«Куліш дуже смакував, загалом все свято організовано дуже добре. Сподобались і пісні, і танці, і гуморески. Все було чудово», — зазначила одна з гостей свята Надія Миколаївна.

Ароматний куліш вже став своєрідним символом свята, яке запам’яталось, як гостям так і місцевим мешканцям неймовірно запальним, веселим, а ще і смачним.

4 листопада
3 листопада