Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Шосткинщині створять екопоселення?

Шосткинська ІТ-група розробила презентаційний 3-D проєкт екопоселення. Як один з варіантів його розташування — озеро Спольне в селі Ображіївка. Воно, за задумом,  складатиметься з 20-30 будинків різної площі, передає shostkanews.city.

Додаткове енергозабезпечення — у вигляді сонячних панелей. Будинки будуть призначені як для тимчасового, так і постійного проживання, розповів головний архітектор Володимир Єфремов.

— Стандартні розміри будинків для сезонного проживання 4 * 4 м. Постійного проживання — 4*6 м і  6*6 м і з невеликою інфраструктурою, яка буде забезпечувати проживання в цьому середовищі.

Екопоселення на Спольному не є кінцевим варіантом. Розглядаються і інші місця для його облаштування у майбутньому.

—  Це може бути як і в Богданівці, і в Остроушко. Тобто це поки будемо говорити проект ілюзорний. Це проект-ідея, спрямована на розвиток елемента в нашому ОТГ.

Міський голова Микола Нога наголосив, що створення екопоселення – це один зі способів розвитку туристичної галузі в нашій ОТГ. Але найголовніше — сприяти збільшенню кількості людей, що виявлять бажання жити та працювати на нашій території. Адже сучасність диктує нові умови  і все більше людей переходять  на віддалений спосіб роботи. А що може бути кращим, ніж  працювати і в цей же час знаходитись на лоні природи.

— Наприклад, якщо хтось приїде поселиться з Києва і проживе там рік. Хтось півроку, хтось один день, хтось як турист, хтось як житель…

Загалом перші екопоселення, як не дивно, виникли більше 20 років тому у Великобританії. Приклад екопоселень яскраво демонструє, що людина може жити в природі, раціонально використовуючи її ресурси і не завдаючи шкоди довкіллю.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада