Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині директора КП підозрюють у службовій недбалості

Липоводолинським відділом Роменської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директорові місцевого комунального підприємства, службова недбалість якого завдала державі істотну шкоду.

Встановлено, що підприємство майже пів року незаконно здійснювало видобування підземних вод зі свердловин без спеціального дозволу на користування надрами. Цей факт був задокументований під час планової перевірки Державною екологічною інспекцією у Сумській області. У 2019 році суд зобов’язав підприємство сплати 107 тис. грн за шкоду, заподіяну порушенням природоохоронного законодавства, через неналежне виконання директором підприємства своїх службових обов’язків.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість, що завдала істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам) КК України. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове слідство проведене Липоводолинським відділенням поліції.

Джерело http://debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада