Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На Сумщині ексмер-француз продає свій бізнес і скорочує працівників

З точки зору маркетологів, вигідно продати якісний товар з достатньою накруткою вкрай важко. Куди простіше йде робота з розрекламованим дешевим непотребом, обгорнутим у яскраву привабливу обгортку.

Судячи з дій колишнього мера Глухова Мішеля Терещенка, саме за таким принципом він і вирішив продати свій бізнес. Мова йде про підприємство “Linen of Desna”. В якості презентабельної обгортки мав би стати не сам товар, тобто виробнича установа, а славетне місто Глухів. Мальовничі вулички, центральна площа в оточенні будівель історичної значущості… а насичена подіями історія Глухова уособлює собою зосередження творів мистецтва, будучи свого роду місцем паломництва для цінителів прекрасного, пише hlukhiv.info.

Його ексмер зі своєю командою рекламував потенційним інвесторам, як прообраз французької столиці, роздаючи обіцянки щодо забезпечення робочими місцями, та як виявилось він переслідував власні інтереси. Він піарив місто, виношуючи план як би вигідно продати власний бізнес. За планом Терещенка місто мало би виглядати красивою картинкою, на яку таки “клюнули” партнери з Бельгії. Згідно інформації з відкритих джерел бельгійці через посередника купили 51% акцій. А коли приїхали та на власні очі побачили “товар”, то м`яко кажучи, не зраділи. Та півсправи зроблено! Лишилось продати 49% акцій.

Втім, на цей час ситуація в місті докорінно змінилась. Продати за дорого не надто привабливе підприємство, тепер справжній квест. Зокрема, через репутацію, що сильно похитнулась через «володарювання» колишньої секретарки міськради Олени Демішевої. Як приклад – дезорганізованність на місцях, коли посаду начальнику займає особа з непогашеною судимістю, або коли директором освітнього закладу стає людина без відповідного досвіду та всупереч регламенту про зайняття посади. “Махати шашкою” Олені Миколаївні подобалось… Що ж стосується банального порядку на вулицях міста, то за часів каденції Мішеля городяни пам`ятають бур`яни в центральній частині Глухова, які не викошувались майже весь сезон. Зграї агресивних собак, від яких неодноразово страждали жителі міста консультант мера, а за сумісництвом подруга Демішевої вважала приводом для глузувань над постраждалами, мовляв брати менші відчувають злих людей. Тобто ніякого рішення проблем з безпритульними тваринами навіть не пропонувалося. Висновок один – собака вкусила злу людину, відповідно “по заслугам” ... Не варто забувати і про низку  програних судових справ проти опонентів екс-мера. А судовий збір, бензин, послуги адвоката сплачувались с кишень рядових бюджетників. На ці гроші можна було б зробити щось корисне для містян, та амбіції у команди попередників стали рушійною силою, а згодом і руйнівною. Заполітизованість і некомпетентність близького оточення секретарки були пріоритетними “діловими” якостями.

Все це і надалі б терпіли городяни, допоки депутати не вдалися б до рішучих мір, а саме зняття з посад осіб, які займались популізмом і зовсім забули про інтереси містян. Колишній градоначальник, який і президентом не став, і посади мера лишився, майже 2 роки не з`являючись на роботу, нині приїжджає до Глухова, проводить переговори з партнерами. Назавжди попрощатись з містом нащадок меценатів не може, допоки остаточно не продасть бізнес. Ще в червні журналісти Глухів.Інфо навідались до підприємства аби поспілкуватись з керуючим “Linen of Desna”, спитати, як йдуть справи, адже містом ширились чутки начебто про закриття фірми. На момент візиту контору було би важко знайти, якби не вказівник, адже адміністративний відділ підприємства заріс бур`янами.

Вже за кілька хвилин вийшов охоронець. Небажаних гостей тут не чекали, це продемонстрували навіть спущені рикаючі собаки ростом з теля і без намордників. В той день у свої володіння навідався Мішель з «делегацією». Таким візитам не надто радіють прості робочі, адже проводиться кадрова чистка, людей відправляють на біржу праці. За даними Глухівської міськрайонної філії центру зайнятості, вже звільнено 32 людини з 50-ти (без керівного складу), не враховуючи людей пенсійного віку, адже таких на облік на ставлять.

 

 

 

Ліквідують підприємство чи ні, покаже час. Та незаперечним залишається факт розпродажу нерухомості, головним бенефіціаром якої є Мішель Терещенко.

Наприклад, вчора на популярній платформі онлайн-продаж з`явилось оголошення. Цілісний Майновий Комплекс, що входить до групи компанії ТОВ “ДЕСНАЛЕНД” виставив свій промисловий майданчик по вулиці вул. І. Богуна 55 і 57 в м.Новгород-Сіверський на продаж. Промисловий комплекс обійдеться потенційному покупцеві в 75 000 $.

Варто зазначити, що допомагає продати промисловий майданчик з приміткою “Торг доречний, терміново. Без комісії” колишня секретарка Глухівської міськради Олена Демішева.

Нагадаємо, екс-мер вже позбувся будинку у Глухові. У місті він з`являється вкрай рідко і тільки тоді, коли справа стосується його особистих інтересів.

Між тим, на  різних місцевих пабліках у фейсбуці оточення колишнього мера не покидає надії повернутися до влади у Глухові найближчим часом. На відміну від самого Мішеля Терещенка, який не проявляє явної зацікавленості керувати містом

4 листопада
3 листопада