Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині майже не залишилось цілинних ділянок

В області є єдина в Україні цілинна ділянка лучного степу лісостепової зони, якої протягом століть, а може й тисячоліть не торкався плуг. Це природній заповідник “Михайлівська цілина”.

Майже всі лучні в нашій країні степи розорані, але цю земельну ділянку від людського впливу вдалося повністю зберегти. Тільки тут можна побачити і відчути яка ж вона наша земля. Трава тут виростає в пояс і має просто фантастичний п’янкий аромат.

Заповідник «Михайлівська цілина» створений у 1928 році. Він розташований на території Лебединського та Недригайлівського районів в басейні річки Сула (біля с. Великі Луки Катеринівської сільської ради Лебединського району) та займає площу 882,9 га.

Тут ніколи не жили люди, і навіть війни не торкнулися цієї землі. З 1741 року ці землі належали графу Капністу, відомому конезаводчику. Він використовував цю ділянку для випасання своїх породистих рисаків. З приходом радянської влади земля стала державною, і тут був офіційно створений заповідник.

«Зараз саме час відправитись на прогулянку до Михайлівської цілини на велосипеді. Але не забувайте, що відвідувати заповідник можна тільки в межах еко-стежок та з дозволу адміністрації заповідника. Завжди поводьтеся у заповіднику дуже обережно, там не повинно залишатися ніякого впливу людини. Нам треба зберегти цю красу для наступних поколінь», — повідомляє відділ промоції та туризму Сумської ОДА.

За довідками звертатися за тел.:(0542) 771701 та https://www.facebook.com/zapovidnyk.tsilyna.

4 листопада
3 листопада