Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині підприємство оштрафували на мільйон гривень за неоформлених працівників

Інспектори праці Управління Держпраці у Сумській області здійснили інспекційне відвідування ТОВ «УНІВЕРСАЛБУД-В». У ході заходу державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин встановлено, що роботодавець допустив до роботи 9 працівників, попередньо не уклавши з ними трудових договорів. За таке порушення трудового законодавства Управлінням Держпраці у Сумській області на підприємство було накладено штраф у розмірі 1 126 710 грн.

Під час інспекційного відвідування було встановлено, що працівники виконували роботи з улаштування покрівлі із металочерепиці та демонтажу фундаменту будівлі. Працювали вони за договорами цивільно-правового характеру, але фактично виконували роботу як працівники підприємства. Документів, які б підтверджували належне оформлення трудових відносин, інспекторам праці надано не було. Таким чином у порушення вимоги частини 1, 3 статті 24 КЗпП ТОВ «УНІВЕРСАЛБУД-В» було допущено до роботи 9 осіб без належного оформлення, про що інспекторами праці зазначено в акті інспекційного відвідування та внесено припис про усунення виявлених порушень.

На підставі акту уповноваженою особою Держпраці винесено постанову про накладення штрафної санкції. У добровільному порядку будівельною компанією штраф не було сплачено, тому постанову про стягнення штрафу було направлено до виконавчої служби.

Вважаючи дії фахівців Держпраці неправомірними, суб’єктом господарювання було направлено до суду позов про визнання протиправними та скасування припису про усунення виявлених порушень та постанови про накладення штрафу. У задоволенні адміністративного позову позивачу відмовлено як за рішенням суду першої інстанції, так і апеляційної.

4 листопада
3 листопада