Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині планують увести додаткові лікарняні через збільшення госпіталізації хворих на COVID-19

Про це говорили під час наради в облдержадміністрації за участю заступника голови Сумської облдержадміністрації Сергія БАННІКОВА.

«Кожного ранку жителі Сумщини бачать вражаючі цифри щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію. Тож ми маємо зробити все для того, щоб всі хворі на COVID-19, які потребують медичної допомоги, вчасно її отримували, а лікарні мали кошти на оплату роботи медичних працівників», – наголосив під час наради заступник голови облдержадміністрації Сергій БАННІКОВ.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Сергія БУТЕНКА, статистика щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію активно прогресує. У закладах охорони здоров’я області майже всі ліжка зайняті хворими. Окрім того, 60% всіх захворілих – це жителі м. Суми.

«На сьогодні у лікарнях збільшилася кількість заповнених ліжок, тому до переліку мелдзакладів, що приймають хворих на COVID-19, ми плануємо ввести нові заклади охорони здоров’я», – зазначив Сергій Бутенко.

За підсумками наради було вирішено відділу охорони здоров’я Сумської міської ради опрацювати питання щодо розширення кількості ліжок для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію у Сумській міській клінічній лікарні №5. Головному лікарю Сумської центральної районної клінічної лікарні Володимиру ПОЦЕЛУЄВУ прискорити процес приведення закладу у готовність для розгортання на його базі відділення для прийому хворих на коронавірус.

Також у разі отримання Сумським обласним клінічним госпіталем ветеранів війни ліцензії від МОЗу та НСЗУ на надання медичної допомоги хворим на COVID-19, додаткові ліжка розгорнуть і на базі зазначеного госпіталю. Над цим питанням буде працювати обласне управління охорони здоров’я.

4 листопада
3 листопада