Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На Сумщині Попівський завод, який поширює неприємний запах, усуває виявленні порушення

На заводі в Попівці Конотопського району, на Сумщині, майже усунули недоліки, виявлені Держекоінспекцією. Про це Суспільному розповів директор експериментального заводу Павло Шабан.

“Ми 80% завдань з паперами виконали, дозволи в нас є, тільки деякі невеликі недоліки у нас залишились. Ми все це приводимо до ладу”, – говорить він.

Також він розповів про питання з бардополями та каналізацією. “Ми з цим працюємо з минулого року й все це за кілька тижнів, а може і днів ми з цим впораємося”, – каже він.

Попівський експериментальний завод позапланово перевірила Держекоінспекція та склала дев`ять протоколів про порушення.

На заводі виявили низку порушень: ніхто не слідкує за станом підземних вод у районі накопичувача барди (це відходи виробництва розчинника та антидетонаційної присадки для бензину), скидання забрудненої барди у відстійники разом із каналізаційними стоками, відсутність договорів на поводження з небезпечними відходами зі спеціалізованими підприємствами.

Працівники екоінспекції склали дев’ять протоколів на загальну суму майже 2 тис. 300 грн. Збитки, завдані забрудненням території, ще обраховують.

“Протягом трьох років очищення бардонакопичувача не проводили і барда накопичувалась на підприємстві. Підприємство не вживає заходів щодо утилізації та переробки”, – зазначила начальниця відділу Держекоінспекції у Сумській області Вікторія Дяденко.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада