Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня

На Сумщині проходить Всеукраїнський форум «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів»

На урочисте відкриття завітали заступниця міністра молоді та спорту України Марина ПОПАТЕНКО і голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО.

«Молодіжна політика – про молодь, для молоді і за участю молоді. Відповідно, для нас важливо надати поштовх розвитку місцевих молодіжних центрів. І головне – створення таких центрів в кожній громаді України», – зауважила заступниця міністра. Марина Попатенко зазначила, що лише у партнерстві з місцевими органами влади можна досягти успіху і ефективно розвивати молодіжну політику.

Голова облдержадміністрації у вітальному слові наголосив: «Молодь – це рушійна сила розвитку нашої області та України. Для нас дуже приємно, що саме наш обласний центр потрапив до міст, де проводяться форуми такого рівня, оскільки це є своєрідною відзнакою тих зусиль та досягнень, що має наш регіон в сфері молодіжної політики».

«Обласна влада максимально сприятиме тому, щоб у кожній ОТГ області з’явився молодіжний центр. Це надасть додаткові можливості молоді для розвитку, самореалізації, набуття знань, як бути активним і змінювати країну на краще»,  – підкреслив Роман Грищенко.

Директор «Всеукраїнського молодіжного центру» Євген БОНДАРЕНКО відмітив, що проведення такого заходу – одна із важливих подій в Україні. «Зараз для нас важливо разом з молодіжними центрами локального, обласного, всеукраїнського рівня, профільними управліннями органів влади спільно напрацювати продуктивну взаємодію, адже розвиток молодіжної політики має набрати великих обертів», – зазначив він.

Впродовж двох днів учасники будуть опрацьовувати найбільш актуальні питання щодо того, як визначати та стратегувати ролі і цілі молодіжних центрів, навіщо потрібне мережування молодіжних центрів і що для цього необхідно, як будувати комунікації зі стейкхолдерами і партнерами, як залучити органи влади до розбудови молодіжної інфраструктури.

Важливо, також, що Міністерство молоді та спорту України постійно забезпечує організаційний, методичний, інформаційний супровід, підготовку та навчання фахівців молодіжних центрів, а також всіх тих, хто прагне створювати та розвивати такі простори на місцях. Наступні форуми «Розвиток регіональних мереж молодіжних центрів» відбудуться у Львові та Києві.

Довідково. Питання створення та розвитку мережі молодіжних центрів, особливо в громадах, відображені в проєктах стратегії та концепції розвитку державної молодіжної політики до 2030 року, а також в Державній стратегії регіонального розвитку на 2021—2027 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 №695.

4 листопада
3 листопада