Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині в лісгоспах уже готуються до новорічних свят

У Охтирському лісгоспі ведуть активну підготовку до новорічних свят. На спеціально створених плантація новорічних ялинок та сосен підростають запашні деревця. Ви скажете, що Новорічні свята ще так далеко? Не можемо не погодитись. Але, щоб лісова гостя потрапила до вашої оселі, потрібен не один рік лісівничої праці.

Щоб деревця були пухнасті та красиві докладається немало зусиль. Особливу увагу необхідно приділити формуванню крони дерева.

«У перші рік-два сосна дає незначний приріст, лише 15-20 см. Але після формування потужної кореневої системи він збільшується (не менше 50 см за рік), і дерево стає тонким і витягнутим. При досягненні сосною висоти 1-1,2 м необхідно починати керувати її зростом», — говорить головний лісничий лісгоспу Олександр Бугай.

Вже другий рік поспіль у лісгоспі проводяться роботи з формування крони сосен. Таку обрізку необхідно виконувати щорічно. Проводять її у травні – червні, коли молоді пагони ще не здерев`яніли.

Після цьогорічної «стрижки» доглянуті деревця вже підростають на плантаціях, посупово перетворюючись на пишнолапих красунь.

Охтир

4 листопада
3 листопада