Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

На Сумщині вчотирнадцяте провели творчий фестиваль “Розмай” для дітей з інвалідністю

Майже 80 учасників виступили на фестивалі “Розмай”, який вчотирнадцяте організував Сумський обласний центр реабілітації для дітей з інвалідністю. Цьогоріч зібрались у стаціонарному відділенні центру у селі Рибці, Сумського району. Деякі колективи через карантинні обмеження взяли участь у конкурсі онлайн.

Для відвідувачів фестивалю у центрі працювали фотозони та виставка картин вихованців, де охочих зустрічала художниця.

“Вони більше написані з душею, проникливі, чутливі. У нас дітки мають дуже тонку натуру, і, коли вони чимось займаються, вони вкладають все, що можуть у цю картину”, – розповіла фізіотерапевт Діана Ріпа.
Вихованці центру разом з керівниками представили свої роботи. “Ми з дітками ліпимо з глини, новий напрямок – гончарство. Вироби на гончарному колі і розписані”, – розповіла викладачка Тетяна Заяць.
На сцені ж свої таланти представили 8 колективів Сумщини із Білопілля, Сумського району, Ромен та Сум.

Олена Гусак– мама двох діток, які сьогодні відкривали фестиваль. Її донечка восьмирічна Іванка участь у фестивалі бере вдруге і розповідає, що фестиваль їй дуже подобається.

Оцінюють роботи конкурсантів члени журі, основою метою якого – дати мистецькі поради, а не судити, розповів арт-директор міжнародного інтеграційного театрального фестивалю “Сонячна хвиля” Віталій Любота.

Організували на фестивалі і майстер-класи з іпотерапії – верхової їзди, яка є частиною реабілітації вихованців центру, а також можливість спробувати себе у гончарстві.

Це дітки з інвалідністю нашої Сумської області, це діти які отримують реабілітаційні послуги,в тому числі з арттерапії. Ми вже другого вересня визначились по онлайн-фестивалю, тобто уже визначились переможці, далі будемо працювати і визначати в офлайн-участі в фестивалі”, – розповіла директор Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Олена Сущенко.

За словами Олени Сущенко, з 2003 року у фестивалі взяли участь більше 3000 дітей.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада