Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На Сумщині висадять понад 83 000 дерев

Попри те, що погодні і карантинні умови не досить сприятливі, Сумщина активно готується до участі у Всеукраїнській акції «Мільйон дерев за добу», що проходить у суботу, 17 жовтня.

Дуб, клен, липа, ялинка, абрикос, туя – саджанцями саме таких лісоутворюючих та декоративних порід поповниться лісовий фонд області.

«Всього планується висадити 83,7 тисяч штук сіянців та саджанців на площі 20,8 га.  Зараз триває підготовка  ґрунту.  Цей процес ускладнює тривала посуха. Але сподіваємось, що дощ обов’язково окропить цю благородну справу і висаджені дерева приживуться», – коментує підготовчі моменти начальник відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Омельченко.

Акція проходитиме у п’яти лісгоспах управління: Крснопільському, Роменському, Конотопському, Охтирському і Сумському. Ділянки, де саме висаджуватимуться дерева, занесені на інтерактивну мапу, яку запустило Держлісагентство разом із ЛІАЦ (Державне підприємство «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр»). Знайти її можна за посиланням https://lk.ukrforest.com/map/general

. Карта показує місця локацій посадки дерев в областях. Також з її допомогою жителем пропонувалось взяти участь в акції.

«Планувалось долучити до акції 235 чоловік. Але кількість учасників акції зменшиться. Це зумовлено змінами  карантинних вимог і різким збільшенням в області рівня захворюваності», – продовжує Анатолій Омельченко.

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства

4 листопада
3 листопада