Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

На Сумщині юстиція нарахувала 16 тисяч боржників аліментів

На сьогодні в органах державної виконавчої служби Сумської області перебуває близько 16 тисяч документів про стягнення аліментів.

Про це повідомила заступниця начальника відділу управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Наталія Гіріч в ефірі “Українського радіо” в Сумах.

Майже 4 тисячі – асоціальні боржники, близько 5 сотень – це жінки, розповіла вона. “За сім місяців цього року державні виконавці стягнули близько 100 млн грн на користь дітей проти 176 млн за минулий рік”, – зазначила Гіріч.

За її словами, через борги зі сплати аліментів майже 3 тис. мисливців Сумщини не зможуть полювати на пернату дичину. Сезон на яку розпочався 8 серпня.

“Для злісних боржників заборона стосуватиметься не тільки права на полювання, а й на користування вогнепальною зброєю, власним автотранспортом та виїзду за межі України”, – говорить Гіріч. Також додає, що заборона діятиме до моменту повного погашення фінансового зобов’язання перед власними дітьми.

За її словами, є випадки, коли людину можуть звільнити від сплати аліментів: “Якщо вона передасть дитині рухоме або нерухоме майно на основі дарування, яке за вартістю значно перевищує певний грошовий еквівалент призначених грошових виплат за кілька років”, – зауважила вона. Також можливий варіант виплати аліментів в натуральному еквіваленті, наприклад, продуктами. Однак обоє батьків мають узгодити це через нотаріуса, підсумувала вона.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада