Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На Сумщині заклади культури мають розширити форми роботи

На цьому під час наради з керівниками обласних закладів культури наголосила директор Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Сумської облдержадміністрації Любов КАРПЕНКО.

За її словами, сьогодні з нагоди Міжнародного дня музики мав відкритися 82 сезон в обласній філармонії. Але артисти виступатимуть без глядачів, через ситуацію із поширенням коронавірусної інфекції. Концерт буде записувати телеканал «ATV», а згодом подасть в телеефірі.

Уже два дні поспіль на Сумщині кількість хворих на COVID-19 за добу сягнула більше 200. Місто Суми входить до так званої «помаранчевої» зони за показниками захворюваності. У жовтій зоні знаходяться міста Конотоп, Шостка, Ромни, Лебедин та 7 районів області (Білопільський, Глухівський, Конотопський, Краснопільський, Недригайлівський, Роменський та Сумський).

«Ми з вами опинилися в ситуації, коли маємо проводити всі культурно-розважальні заходи, але в максимально безпечному режимі. Крім того, ми маємо виконувати просвітницьку функцію, робити все для того, аби в цей непростий час люди отримували позитив, культурно розвивалися і черпали хорошу енергетику. Тому ми серйозно і суттєво, за дорученням голови Сумської облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА, маємо передивитися плани роботи, які в нас були сформовані, і вибудувати їх таким чином, щоб задовольнити наших відвідувачів, глядачів, слухачів і водночас подбати про їх безпеку», – наголосила Любов Карпенко.

Директор Департаменту культури, інформаційної політики та туризму поставила завдання перед директорами закладів культури запропонувати нові форми роботи, налагодити зі своїми читачами, глядачами, слухачами, відвідувачами безпечні форми спілкування, в тому числі й через онлайн-режим й скорегувати плани культурних заходів.

«У нас уже є домовленість з каналом СТС щодо трансляції ваших заходів починаючи з наступного тижня. Медіа-підтримку ми вам обіцяємо. Готові спільно проводити брифінги, пресконференції, транслювати ваші заходи, – наголосила Любов Карпенко. – Тепер чекаю від вас пропозицій. У закритому режимі також можна придумати багато цікавого, щоб ми були постійно в тренді, щоб про нас чули, готували новостійні сюжети, поширювали інформацію».

У ході наради керівники закладів культури повідомили, що вже мають свої напрацювання щодо роботи в умовах карантину, зокрема, й в онлайн-режимі. Наприклад, обласна філармонія планує знімати концерти на відео та демонструвати їх в ефірах місцевих телеканалів, Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д.Бортнянського готує V Всеукраїнський конкурс робіт образотворчого та декоративного і прикладного мистецтва «Барви Сумщини», а всі конкурсні роботи можна буде побачити в онлайн-режимі.

Сумський обласний театр для дітей та юнацтва, за словами його директора Віктора КУЛЕМЗИ, готує дитячу виставу про боротьбу з корона вірусом.

«У нас два тижні триватимуть репетиції, а потім ми можемо показати для онлайн-формату цю виставу. Вона буде цікава не лише дітям, а й дорослим, адже нагадає їм про основні правила карантину – дистанція, дезінфекція, масковий режим», – розповів директор театру.

Любов Карпенко по завершенню наради висловила сподівання, що такий формат роботи обласних закладів культури зацікавить жителів Сумщини та сприятиме міжкультурному обміну і духовному збагаченню під час адаптивного карантину.

4 листопада
3 листопада