15 травня
13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня

На Сумщині започаткували новий челендж

Голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО у реконструйованій у рамках програми Президента України «Велике будівництво» Нижньосироватській загальноосвітній школі Сумського району дав символічний перший дзвоник, який в он-лайн режимі через Zoom підхватили інші школи Сумщини.

«Сьогодні у вашій школі ми даємо урочистий перший дзвоник як старт нового навчального року, який естафетою розійдеться по всій Сумщині», – зазначив у своєму вітальному слові очільник облдержадміністрації і побажав школярам здоров’я та успіхів у навчанні.

Разом з тим Роман Грищенко зауважив, що санітарно-епідеміологічна ситуація на Сумщині на сьогодні дозволяє проводити навчання безпосередньо в школах, максимально увійти в комплексний освітній процес. Але при цьому важливо розуміти: у зв’язку з пандемією коронавируса ми повинні пристосовуватися до нової реальності та чітко дотримуватися карантинних вимог.

Керівництво і працівники Нижньосироватської школи продумали все до дрібниць, зокрема, організували декілька зон для уроків на відкритому повітрі, склали розклад занять так, щоб діти різного віку менше контактували.

Директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА під час першовересневих заходів розповіла голові облдержадміністрації про організацію в умовах пандемії навчального процесу в цілому на Сумщині. За її словами, всіма закладами освіти в області розроблені графіки та режим роботи таким чином, щоб уникнути скупчення дітей в коридорах. Обов’язковим є температурний скринінг та дотримання санітарних норм усіма учасниками навчального процесу. Харчування буде проводитися в декілька змін.

4 листопада
3 листопада