25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня

На Сумщині зводять еко-поселення

Конотопський підприємець Богдан Індик створює екопоселення в селі Кузьки. Роботу планує завершити до весни, тому потребує допомоги. Для волонтерів запланував програму з катанням на ретро-авто та відвіданням історичних місць.

«Придбав будинок 1905 року й планую забудувати його й територію навколо в українському колориті: ікони, рушники, піч, дах з очерету. Хочу створити тут майданчик для міських заходів та цікавих зустрічей», — говорить Богдан.

Для містян, які не мають дачі та хочуть провести декілька днів без телефону, він створив цілу програму. Учасники один день працюють: фарбують будинок, білять стіни, копають клумбу тощо. Наступні чотири — відпочивають за сценарієм, який створив Богдан, передає konotop.city.

Зокрема, катаються на ретро пікапі з відкритим верхом, ночують в наметах в лісі, плавають на безлюдному пляжі, грають в ігри з металошукачами в хуторі Качури, стріляють з воздушки по мішенях, відвідують стару церкву в Гутах. На додачу — ароматний чай з самовара та розповідає цікаві розповіді.

Конотопчанка Ольга Передера відвідала майбутнє екопоселення разом з друзями та говорить, що в цей час спілкувалися, працювали, насолоджувалися чистим повітрям, готували смачні страви, обговорювали, які деталі прикрасили б це місце.

«Богдан хоче зробити щось на кшталт екопоселення, де були б елементи українського побуту. Він не хоче, щоб це був бездушний музей. Має бути місце відпочинку, де і страви з печі, і бесідка поміж сосен, і можливість провести вихідні вдалині від міста, телефонів та інтернету», — коментує Ольга.
Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада