Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

На Сумщині знайшли марихуану та опій

В ході проведення обшуку за місцем проживання 42-річного жителя міста Охтирки, працівники поліції виявили пакунок, у якому було близько 20-ти грамів речовини рослинного походження, схожої на марихуану.
Речовину правоохоронці вилучили та направили на експертизу. Чоловік і раніше притягався до відповідальності за злочини, пов’язані з наркотиками. В поліції розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».
У Недригайлівському районі працівники поліції викрили 43-річного жителя міста Ромни у виготовленні та зберіганні опію ацетильованого.
Наркотик правоохоронці вилучили. В обох випадках поліцейські перевіряють, чи вживали виявлені порушники наркотичні речовини самі, чи ще встигли когось залучити до наркоманії.
Дані соціологічних досліджень стверджують, що основними мотивами зловживання наркотиками у молодих людей переважно є цікавість, бажання перевірити на собі їх ейфоричну дію. До сьогодні не визначена єдина причина розвитку наркоманії. У якості етіологічних моментів виділяють біологічні, психологічні, соціологічні чинники. Серед них – недостатня виховна робота серед молоді, слабка увага до даної проблеми у шкільному та сімейному вихованні, низький рівень поінформованості як самої особи, що прилучається до наркотику, так і оточуючих.
Поліція нагадує, що кримінальна відповідальність настає при вилученні 0,1 грама опію ацетильованого. Уже після кількох разів уживання опіатів може виникнути сильна фізична залежність. Серед психічних ускладнень найбільш часто зустрічається дуже сильне звикання на всіх рівнях. Спочатку переважає бажання повторити приємне відчуття, пізніше – страх перед абстинентною кризою: фізичний та психологічний розлад, що виникає. коли вживання опіату значно зменшено чи припинено.
Особи, які вживають наркотичні речовини, часто впадають у стан депресії, у них з’являються думки про самогубство. І для отримання чергової «дози» вони готові скоїти крадіжки, розбої, пограбування.
4 листопада
3 листопада