Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

На виборчому окрузі нардепа Максима Гузенка місцеві громади мають найкращі фінансові показники по Сумщині

Департамент фінансів Сумської обласної державної адміністрації оприлюднив інформацію про наповнення місцевих бюджетів Сумщини в I кварталі 2023 року. Цікавим виявився той факт, що найспроможнішими громадами виявилися ті, де працює на своєму окрузі народний депутат України Максим Гузенко.

Так із восьми громад зі всієї Сумщини, що увійшли до рейтингу департаменту фінансів Сумської ОДА, чотири належать до Роменського виборчого округу: Попівська (перше місце), Липоводолинська (друге місце), Дубов’язівська (шосте місце) та Хмелівська (восьме місце).

Підтверджують цю інформацію і дані, які розмітило Державне підприємство “Дороги Сумщини” щодо співфінансування з бюджетів територіальних громад ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. Тут також до десятки найпотужніших громад із усієї Сумщини потрапили чотири громади із виборчого округу №161, який у Верховній Раді України представляє народний депутат Максим Гузенко. Зокрема, найбільше коштів для ремонту доріг було виділено у Липоводолинській ОТГ (10 мільйонів гривень) та Андріяшівській ОТГ (9,3 мільйони гривень) – це майже половина від загальної суми по всіх громадах області. В десятці кращих також опинилися Дубов’язівська ОТГ (четверте місце, 4 мільйони гривень) та Синівська ОТГ (дев’яте місце, 2 мільйони гривень).

Дану програму Державне підприємство “Дороги Сумщини” впровадило з метою покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення, для чого запросило до співпраці та фінансування з місцевих бюджетів в поточному році на умовах співфінансування 50/50, що дає можливість визначити та першочергово профінансувати ремонтні роботи на пріоритетних ділянках доріг, які мають важливе значення для діяльності відповідної територіальної громади і потребують виконання дорожніх робіт. Тобто в реальності кожна із цих громад отримає відремонтованих доріг на вдвічі більшу суму, що серйозно покращить місцеву транспортну інфраструктуру.

Щоб досягти такого значного позитивного результату, народний депутат України Максим Гузенко постійно тримає зв’язок із представниками громад свого округу. Так, минулого тижня, працюючи на окрузі провів оперативну нараду з головами громад Роменського району. Серед основних питань цьогорічний алгоритм виділення коштів на ремонт доріг, для закладів охорони здоров’я в рамках формування нових госпітальних округів  та багато поточних питань котрі потребують щоденної уваги.

“Хотів би відмітити налагоджену оперативну комунікацію створену на базі Роменської районної військової адміністрації, саме своєчасна комунікація дозволяє вирішити більшість поточних питань на місці”, – відзначив на своїй сторінці у Фейсбук нардеп Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада