Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

На Ямпільщині дистанційно проводять фестиваль-конкурс «Вишивані мелодії Полісся»

Спільні дослідження Ямпільського районного краєзнавчого музею, Ямпільського районного центру культури та дозвілля, будинків культури і сільських клубів, Ямпільської централізованої бібліотечної системи стосовно історії вишивки поліського краю та пошук нових форм популяризації її, як виду декоративного-ужиткового мистецтва, створили на Ямпільщині сприятливі умови для проведення районного фестивалю-конкурсу вишивки «Вишивані мелодії Полісся». Розпочавши свою історію у 2012 році, він активно розвивається, залучаючи до участі майстрів та аматорів вишивки.

Традиційно захід проходить 28 червня в рамках урочистостей, присвячених річниці Конституції України. Загалом відбулося шість фестивалів, на яких жителі та гості району з великим інтересом знайомились з виставковими експозиціями громад та персональними виставками мисткинь. Деякі з них були особливими. I фестиваль (2012 рік) дав початок розвитку культурно-просвітницького проєкту «Регіональний одяг: Ямпільщина», який досліджує традиційний одяг Сіверщини.

IV фестиваль (2015 рік) запам’ятався тим, що на ньому відбулась презентація вишитого рушника-оберега Ямпільщини. Він був створений у ході проведення акції серед закладів відділу культури і туризму Ямпільської РДА «Вишиваймо рушник — оберіг Ямпільщини».

Сьогоднішні реалії карантинного життя внесли корективи в проведення VII фестивалю вишивки. Він має дистанційну форму, що суттєво збільшує кількість учасників та розширює аудиторію глядачів.

 

4 листопада
3 листопада