Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

На Ямпільщині обговорили критичну ситуацію з водопостачанням

Проблему водопостачання селища Свеса обговорили в райдержадміністрації, повідомляє офіційний сайт Ямпільської РДА.

«Необхідно знайти можливості реально розпочати підготовчий процес передачі мережі водопостачання та водовідведення в селищі Свеса», – зазначив голова Ямпільської райдержадміністрації Сумської області Сергій ДВОРНИК під час робочої зустрічі щодо врегулювання ситуації з передачі мережі водопостачання та водовідведення в селищі Свеса.

В обговоренні взяли участь депутат Сумської обласної ради Костянтин ТОВСТУХА, голова Ямпільської районної ради Ольга Губар, представники Свеської селищної ради, ПрАТ «Свеський насосний завод» та депутати Ямпільської районної ради.

Генеральний директор ПрАТ «Свеський насосний завод» Павло Кульбака проінформував, що у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем підприємства, немає можливості  надалі надавати селищу послуги з водопостачання і водовідведення та відновити існуючу мережу. Також запевнив, що на даний час технічна документація повністю зібрана та знаходиться в належному стані.

«Ямпільська райдержадміністрація та районна рада не є сторонами даного процесу прийому-передачі, ними є ПрАТ «Свеський насосний завод» та Свеська селищна рада,  саме вони повинні розробити спільний алгоритм передачі даної мережі», – наголосив Сергій Дворник.

На даний час необхідно Свеській селищній раді прийняти рішення щодо надання згоди про прийняття до комунальної власності територіальної громади об’єктів водопостачання та водовідведення, зазначивши ряд умов для здійснення процесу передачі, або визначитись щодо неприйняття даних об’єктів до комунальної власності.

З цього питання між керівництвом заводу та селищною радою обговорення та листування триває вже протягом двох останніх років, тому, на даний час потрібні не слова, а реальні кроки. «Ми повинні людям гарантувати стабільне надання якісних послуг з водопостачання та водовідведення, – говорив Сергій ДВОРНИК. – Мешканці селища не повинні бути заручниками цієї проблемної ситуації».

4 листопада
3 листопада