Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Нардеп Гузенко: “Завдяки прийняттю законопроєкту № 2194 громади отримають реальний шанс стати справжніми господарями власної землі!”

Сьогодні, 16 березня, у Верховній Раді почали розгляд у другому читанні законопроекту № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Документ стане ще одним великим кроком у проведенні ініційованої Президентом земельної реформи. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Наразі розглянуто 160 правок із порівняльної таблиці законопроекту, на яких наполягали його автори. До цього ж сам документ ми довго і детально обговорювали на засіданнях Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Який його головний зміст і мета?

Сьогодні у питаннях розпорядження землями громад за межами населених пунктів існує чимало проблем, які стримують розвиток місцевого самоврядування і дискредитують державу в очах населення. До них, зокрема, належить передача органами державної влади земель стороннім особам без урахування інтересів жителів громад, неможливість юридично чітко встановити межі територій громад, обтяжливі, непрозорі та корупційно небезпечні процедури погодження документації із землеустрою та встановлення меж земельних ділянок на місцевості.

Для вирішення цих  проблем і був розроблений законопроєкт №2194, норми якого передбачають:

► вирішення питання права власності на землю, спрощення доступу до земельних ресурсів для громадян, бізнесу завдяки скасуванню зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою;

► надання документації із землеустрою статусу публічних, відкритих та загальнодоступних даних;

► зменшення вартості робіт і тривалості часу, що витрачається на виконання процедур, пов’язаних із проведенням землеустрою;

► встановлення меж територій громад за домовленістю громад;

► затвердження місцевими радами детальних планів території в межах та за межами населених пунктів;

► посилення ролі територіальних громад у здійсненні контролю за станом використання земель;

► закріплення меж земельних ділянок за згодою їхніх власників без зайвої бюрократії.

Завдяки прийняттю цього законопроєкту громади отримають реальний шанс стати справжніми господарями власної землі!”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада