Вчора
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня

Нардеп Максим Гузенко допомагає налагодити роботу спеціалізованої лікарні у Ромнах

28 жовтня народний депутат Максим Гузенко провів зустріч із колективом Першої обласної спеціалізованої лікарні м. Ромни. Після тривалих проблем – заборгованості по зарплаті та махінацій із харчами для хворих – заклад, де надається психіатрична допомога жителям Сумщини та сусідніх областей, почав оживати, а працівники злагоджені та  позитивно налаштовані на роботу.

За словами медиків,  зарплату вони отримують вчасно, у лікарні потроху роблять ремонти, заклад почав заробляти власні гроші, а  пацієнти лікуються у хороших умовах.

«Вирішити питання заборгованості по зарплаті вдалося завдяки співпраці з Міністром, НЦЗУ, голові Роменської ВА Денису Ващенку та новому керівництву в лікарні. Ми не могли допустити, щоб заклад, якому майже 200 років, перестав існувати. Адже такі лікарні мають працювати, бо від ваших лікарів залежить здоров’я наших громадян», – сказав Максим Гузенко під час зустрічі.

Як розповіла в.о. директора Тетяна Головко, роменська лікарня має найбільшу наповненість по області – 90%. Бо в Ромнах дуже багато спеціалістів з психіатрії, велика база. Сюди їдуть лікуватися не тільки з нашої області, а й з сусідніх – з Полтавської та Чернігівської. Люди лікуються у стаціонарі, а деякі пацієнти отримують допомогу спеціалістів навіть вдома. Нині тут реабілітацію також проходять військові. Допомагають і їхнім родинам. Керівник закладу говорить, що готові працювати з усіма, хто цього потребує. Хотіли б навіть розширити ці послуги.

У Першій обласній спеціалізованій лікарні також можна будь-кому скористатися платними послугами стоматолога, зробити рентген.

Серед планів – створити соціальний гуртожиток, покращити медичну базу, зробити умови більш комфортними, «реанімувати» теплицю і т.д.

Максим Гузенко пообіцяв сприяти подальшому відновленню лікарні. Говорить, що у сфері медицини було багато чого заплановано, але через війну довелося такі проекти відкласти. Однак, вони все одно запрацюють.

Та і цього разу нардеп приїхав не з пустими рукам – вручив персоналу 10 ноутбуків, які потрібні для ведення статистики, обліку хворих, для запису в електронній системі охорони здоров’я даних про хворого і т.д.

Голова Роменської районної державної адміністрації Денис Ващенко  відзначив, що скрутні часи з невиплатою зарплати залишилися позаду, нині заклад розвивається у правильному напрямку.

«Вчора зустрічався з колективом Обласної клінічної спеціалізованої лікарні та запевнив всіх, що проблем з виплатою заробітних плат більше не буде. Подякував колективу за те що витримали непростий для закладу час та гідно виконували свою роботу.

Більш того міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час останньої нашої зустрічі пообіцяв що вже розробляється окрема програма підтримки закладів психіатрії.

Тому успіхів та процвітання закладу з майже двохсотрічною історією!» – поділився нардеп Максим Гузенко у Фейсбуці.

4 листопада
3 листопада