12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Нардеп Максим Гузенко: “Економічний паспорт українця дозволить молоді купувати власне житло за держкошти”

Із 2023 року в Україні запрацює Фонд майбутніх поколінь, який накопичуватиме гроші для дітей, народжених після 1 січня 2019 року. Ці кошти молодь зможе використати після досягнення повноліття на купівлю свого житла, освіту в Україні, лікування або перерахувати їх на власне пенсійне забезпечення. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Відповідний законопроєкт про економічний паспорт українця (№6394) вніс на розгляд парламенту Президент Володимир Зеленський. Тим самим він виконав черговий пункт своєї передвиборчої програми.

Фонд майбутніх поколінь накопичуватиме внески з коштів держбюджету від сплати рентних платежів. Гроші надходитимуть на персональні рахунки дітей щороку до досягнення ними 18-річчя. Така ініціатива базується на багаторічному успішному досвіді Норвегії, ОАЕ, Саудівської Аравії та Кувейту.

Особисто підтримуватиму цей законопроєкт, адже його прийняття вперше за роки незалежності дозволить інвестувати в нашу молодь і одночасно створить умови для розвитку економіки та освіти в Україні, збільшить попит на нерухомість та інвестування у пенсійні фонди”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада