Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Максим Гузенко: Перехід права на земельну ділянку має відбуватися разом із переходом прав на об’єкт нерухомого майна

Перехід права на земельну ділянку має відбуватися разом із переходом прав на об’єкт нерухомого майна – відповідний законопроєкт сьогодні розглянули на засіданні комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Сьогодні існують деякі прогалини та розбіжності у нормах про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. Усунути ці недоліки в законодавстві покликаний законопроєкт №5248. Він передбачає обов’язкове оформлення прав на земельну ділянку одночасно з переходом прав на об’єкт розташованого на ній нерухомого майна — житловий будинок, будівлю або споруду. Теж саме передбачається і в зворотньому порядку — перехід прав на нерухоме майно відбуватиметься одночасно з переходом прав на земельну ділянку з цим майном.

Ще одна законодавча ініціатива (№5317) має внести зміни до деяких законів України щодо питань оціночної діяльності. Це забезпечить ліквідацію практики «фракційної» оцінки нерухомого майна в України, коли оцінка визначає вартість нерухомого майна як суму вартості його фізичних складових: окремо вартість земельної ділянки та окремо вартість земельних поліпшень — будівель, споруд, що розташовані на цій ділянці. Крім того будуть створені умови для коректної роботи модуля Єдиної бази даних звітів про оцінку. Зміни будуть внесені до Земельного кодексу України, Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», Закону України «Про оцінку земель» та Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності»”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада