12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Нардеп Максим Гузенко: Підписаний Президентом закон повертає громадам право розпоряджатися своїми землями

Під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» Володимир Зеленський затвердив закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», який остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Документ докорінно реформує землеустрій нашої держави і фактично є «земельною Конституцією». По суті, він дає «зелене» світло аграрній децентралізації, адже передбачає передачу землі державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності сільських, селищних, міських рад. Крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій.

Відтепер існує чіткий механізм порядку фіксування у Державному земельному кадастрі меж громад. А органи місцевого самоврядування отримали повноваження змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності та затверджувати детальне планування території за межами населених пунктів.

І головне. Закон скасовує низку погоджувальних і дозвільних процедур, спрощує доступ до земельних ресурсів для громадян. Держгеокадастр відтепер — лише сервісна організація, максимально дерегульована. Це мінімізує ризики хабарництва і корупції”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада