Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у червні

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політикиу Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за червень 2021 року.

РОБОТА НА ОКРУЗІ

– Узяв участь в організації масштабного свята для відпочинку юних борців-учасників тренувальних зборів і звичайних дітей Роменщини та Недригайлівщини. Байдарки, квадрацикли, батути, тир із пневматичною зброєю, лазертаги, польова кухня і 150 літрів каші — дітлахи феєрично відсвяткували завершення літнього спортивно-оздоровчого збору «Патріот країни», який тривав у Ромнах 12 днів. Заходом було охоплено більше 200 дітей.

– Привіз обіцяні до Дня медичного працівника подарунки у Хоружівську, Тернівську амбулаторії та Семенівський ФАП. Передав медзакладам необхідне обладнання — пральні машини та холодильники для зберігання медпрепаратів. Обговорили з персоналом існуючі проблеми. Серед першочергових планів — придбання додаткового обладнання для підвищення рівня меддопомоги. Будемо працювати над закупівлею гематологічного аналізатора, мікроскопів, нового лабораторного обладнання.

– Разом із начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Тетяною Зленко обговорили і затвердили графік виїздів пенсійного допомогомобіля в межах Роменського району. Даний сервіс може надавати весь спектр пенсійних послуг, а також необхідну допомогу у вирішенні супутніх із пенсійними правами питань (довідки, документи, консультативні послуги).

ЗАЛУЧЕНО ФІНАНСУВАННЯ

Міністерство цифрової трансформації України затвердило перелік громад, які отримають субвенцію для проведення волоконно-оптичного інтернету до віддалених населених пунктів. Близько 8 млн грн у межах 161 округу будуть направлені на інтернетизацію комунальних установ, таких як школи, бібліотеки, ЦНАПи, ФАПи та ін. у населених пунктах, де відсутнє зараз високошвидкісне з’єднання з інтернетом. Від Роменського району заявки подавали 8 громад, відтак швидкісний інтернет безкоштовно проведуть у 56 селах Роменщини. Загальна сума субвенції на Роменський район – 8 млн 99 тис 299 грн. Протяжність оптичних мереж – 549 км.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА (головне)

– Взяв участь у розгляді законопроєкту №5248, який передбачає обов’язкове оформлення прав на земельну ділянку одночасно з переходом прав на об’єкт розташованого на ній нерухомого майна — житловий будинок, будівлю або споруду. Теж саме передбачається і в зворотньому порядку — перехід прав на нерухоме майно відбуватиметься одночасно з переходом прав на земельну ділянку з цим майном.

– На засіданні Верховної Ради обговорили та прийняли важливі законопроєкти щодо податкової амністії: №5153, який передбачає у період із 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб, №5156, що забезпечує виконання гарантій звільнення від відповідальності під час одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

– Узяв участь в обговоренні та прийнятті закону, згідно з яким уже з 1 липня підвищуються пенсії чорнобильцям. Закон установлює рівні можливості пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (та інших ядерних аварій), які внаслідок цього отримали інвалідність. Відтепер розміри пенсії за інвалідністю для таких категорій осіб не можуть бути нижчими, ніж: 6 000 грн для І групи інвалідності, 4 800 грн для ІІ групи, 3 700 грн для ІІІ групи, 3 700 грн для дітей з інвалідністю.

– На засіданні Комітету розглянули шляхи налагодження на законодавчому рівні комунікації між супермаркетами та місцевими виробниками. Плануємо зобов’язати великі мережі пріоритетно закуповувати продукцію, вироблену на місцях. Для малих фермерів хочемо створити додаткові переваги, які зроблять їх більш конкурентоспроможними перед імпортними постачальниками.

4 листопада
3 листопада