Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у серпні

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики) у Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за серпень 2021 року.

“ЗАЛУЧЕНО ФІНАНСУВАННЯ

– У відповідь на моє звернення департамент інфраструктури Сумської ОДА виділив близько 2 млн гривень на реконструкцію дерев’яного мосту через р. Хорол, що в с. Русанівка Липоводолинської ОТГ. Об’єкт уже кілька років – у жахливому стані, що унеможливлює нормальне транспортне сполучення з частиною села. На даний час проходять тендерні процедури, до кінця серпня підрядну організацію буде визначено і почнеться активна фаза робіт.

– Домігся оголошення тендеру на будівництво мостового переходу через р. Сула в м. Ромни. Очікувана вартість будівництва – 161 492 000 грн. Близько двох років роботи, наради у міністра інфраструктури, голови Укравтодору — і вже сьогодні ми маємо результат.

– Слідом за відкриттям стадіону в с. Успенка Буринської ОТГ у Попівській ОТГ відкрили сучасний спортивний майданчик, який включає в себе футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний та волейбольний майданчики з каучуковим покриттям і легкоатлетичні комплекси. Проект профінансований із фонду регіонального розвитку загальною сумою близько 9 млн гривень. Це чудовий приклад плідної співпраці місцевої та центральної влади.

РОБОТА НА ОКРУЗІ

– Відвідав Хмелівську ОТГ, де разом із її головою Петром Панченком обговорили реалізацію найближчих масштабних проектів. Передусім це будівництво водопровідних мереж у с. Заклимок Роменського району, на яке вдалося відстояти виділення державної субвенції у розмірі 400 тис. грн. Невдовзі почнуться також роботи з термомодернізації школи: кошти на ремонт її котельні ми вже знайшли – їх виділять з обласного бюджету.

Особисто проінспектував хід будівництва дороги Хмелів—Чернеча Слобода. Роботи йдуть за планом. Наступного року буде відновлена й дорога Ромни — Конотоп: уже оголошений тендер на її ремонт.

Крім того заїхали в Смілівську амбулаторію, куди привезли раніше обіцяне обладнання.

– Разом із головою Сумської облради Віктором Федорченком проінспектували хід будівництва багатоквартирного будинку для особового складу Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС, який базується у м. Ромни. Об’єкт зводиться вже більше 20 років. Торік ми долучилися до вирішення питання і вже у цьому році досягли домовленості щодо фінансування на суму 9,4 млн грн. Зараз працюємо спільно з бюджетним комітетом та керівництвом ДСНС України над тим, щоб у 2022-му повністю завершити цей об’єкт. 94 сім’ї співробітників центру ДСНС отримають довгоочікувані квартири.

– Відвідав із робочим візитом село Терни. Заїхали в амбулаторію та подарували необхідне обладнання, про яке говорили під час попереднього візиту. Провели зустріч із групою ініціативних фермерів, обговорили державні програми підтримки аграрного сектору, перспективні напрямки розвитку та шляхи залучення міжнародних інвестицій.

– У с. Успенка Буринського району відкрили сучасне міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Це ще один якісний об’єкт спортивної інфраструктури, який за мого подання був профінансований із субвенції соціально-економічного розвитку (розмір фінансування — 1,846 млн грн).

– Провів робочу нараду з керівництвом Служби автомобільних доріг в Сумській області й домовився про дофінансування ремонту автодороги Р-44. Окрім запланованого на цей рік відновлення ділянки від с. Ворожба до с. Клепали, яка вже завершена, буде відремонтоване дорожнє покриття від с. Клепали до с. Чумакове. Загальна протяжність відновлюваної ділянки складе майже 26 км.

РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ ТА ВІЗИТИ

– Відвідав провідне у багатьох напрямках підприємство Сумщини ТОВ «Вітчизна» — один із найбільших платників податків у області. Компанія спеціалізується на тваринництві, утримує понад 3000 голів ВРХ та обробляє понад 14 тис. гектарів орної землі. Підприємство має велику кількість робочих місць та декілька соціальних проектів, у тому числі щодо підтримки сімей воїнів АТО. Разом із керівництвом обговорили проблеми та перспективи розвитку відповідального бізнесу на Сумщині.

– Разом із керівником управління охорони здоров’я Сергієм Бутенком відвідали Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Обговорили можливості будівництва подібного центру в м. Ромни. Це буде важливий соціальний об’єкт, котрий збереже не одне людське життя.

– Провів засідання круглого столу з приводу створення у місті Ромни центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Обговорили проект та механізми реалізації будівництва двоповерхового приміщення під ці потреби на території КНП «Роменська центральна района лікарня». На першому поверсі буде приміщення для зберігання автомобілів, на другому — побутове приміщення для роботи працівників Центру.

– Відвідав одне з найбільших підприємств Сумщини «СМНВО – Інжиніринг». Разом із його керівництвом обговорив стратегію розвитку компанії на ринку Казахстану. Найближчим часом планується зустріч із представниками парламенту цієї республіки, адже це один із найперспективніших партнерів сумського машинобудування.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА (головне)

– Ухвалили постанову про зниження з 1 жовтня тарифу на електроенергію до 1,44 грн/кВт-год для тих, хто споживає менше 250 кВт-год. Для тих, хто більше, тариф залишиться на нинішньому рівні —1,68 грн/кВт-год. Зниження тарифів торкнеться 80% українських домогосподарств.

Зміни тарифів прогнозуються і у сфері газопостачання: державна компанія «Нафтогаз» запустила газовий тарифний план – «Комфортний сезон», який діятиме з 1 жовтня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Згідно з цим планом куб газу коштуватиме 7,96 грн з ПДВ незалежно від того, якою буде ринкова ціна на біржах. Крім того, «Нафтогаз» пропонує вигідний тариф для комунальних підприємств, які забезпечують населення теплом та гарячою водою: можна зафіксувати тариф на рік і платити по 7,42 грн за куб газу незалежно від його ціни на біржах.

– Запровадили нові стимули для розвитку фермерських господарств України — прийняли чергові програми для підтримки наших аграріїв. Зокрема, затвердили порядок відшкодування коштів фермерам, які втратили свої посіви. Відтепер за 1 втрачений гектар будемо виплачувати 4700 грн. Кожне господарство зможе отримати відшкодування на посіви до 50 гектарів”, – йдеться у звіті.

4 листопада
3 листопада