Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Нардеп Максим Гузенко: “Ухвалили законопроєкт, який дасть динамічний розвиток українському книговидавництву”

Під час пленарних засідань Верховної Ради депутати ухвалили низку важливих законопроєктів, якими, зокрема, підтримали розвиток української книги, соцзахист політв’язнів і автоматизовану оплату проїзду. Про це у Фейсбуці повідомив народний обранець від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“☑ Так, у першому читанні схвалили законопроєкт про розвиток українського книговидавництва. Книгарням надаватимуть субсидії для відшкодування витрат на оренду приміщення, а українцям при народженні та у 14 років даватимуть сертифікати на придбання книг (сума – третина прожиткового мінімуму, на 2023 рік – це близько 800 грн). Такий крок не лише зупинить падіння українського книжкового ринку, а й, за прогнозами, призведе до зростання числа книгарень у 4-5 разів за 5 років, утричі збільшить обсяг україномовних книжок.

☑ Ухвалили запуск електронних квитків у громадському транспорті. Вони будуть прирівняні до паперових. Автоматизована система оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті — один із пунктів реалізації реформ у галузі пасажироперевезень.

☑ У першому читанні схвалили законопроєкт про соціальний та правовий захист людей, які були позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей. Документ захищатиме військовополонених та цивільних заручників і передбачає низку соціальних гарантій. Зокрема, людям, які були позбавлені волі через війну проти України (або на час їхнього ув’язнення – їхнім родичам) передбачена щорічна державна допомога.

Продовжуємо активно працювати над удосконаленням законодавства! У пріоритеті — соціальні потреби українців та захист їхніх прав в усіх галузях життєдіяльності. Далі буде”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада