Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Максим Гузенко: “Українці зможуть купувати невеликі земельні ділянки за спрощеною процедурою”

Депутати Верховної Ради зробили черговий крок для українських фермерів до спрощення механізму набуття прав на земельні ділянки сільгосппризначення — підтримали у першому читанні законопроєкт № 6199, який вносить зміни до Земельного кодексу України, Законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Сьогодні процедура набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення є доволі складною. Вона передбачає проведення численних перевірок набувача такого права, триває 1-2 тижні та вимагає збільшених нотаріальних витрат. Це є проблемою для продавців і покупців невеликих і недорогих земельних ділянок для садівництва і ведення особистого селянського господарства.

Прийняття законопроєкту дозволить українцям купувати малі ділянки за спрощеною процедурою. Потенційних покупців не перевірятимуть у всіх реєстрах, але треба буде подавати декларацію для укладання угоди.

Упевнений, що такі зміни у законодавстві сприятимуть повноцінному запуску ринку землі в Україні та залученню інвестицій в агрогалузь, а особливо розвитку малих фермерських господарств”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада