Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Максим Гузенко: “Завдяки Президенту Володимиру Зеленському в Україні відбуватиметься поступовий перехід до професійної армії”

Відмова від призову, поступовий перехід до професійної армії та суттєве її збільшення – ці кроки ближчим часом будуть зроблені в Україні у рамках реформи Збройних Сил. Відповідний указ сьогодні, 1 лютого, у парламенті підписав Президент Володимир Зеленський. Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Уже з 1 січня 2024 року буде припинений призов громадян України на строкову військову службу. Натомість планується ввести прозору систему кар’єрного росту військовослужбовців, яка базуватиметься на рейтинговій оцінці.

Чим заохочуватимуть військових?

• підвищенням зарплат до рівня не нижче трьох мінімальних (зараз це 19 500 грн)

• довшими контрактами

• житловим забезпеченням

Чисельність ЗСУ буде збільшена на 100 тисяч упродовж наступних трьох років (сьогодні вона становить близько 250 тисяч), будуть створені додаткові 20 бригад.

Особисто підтримую ініціативу Президента, бо вважаю, що тільки професійна армія здатна забезпечити міцну обороноздатність і впевненість нашій країні. Аби надалі українці не боялися інформаційних «атак» про зовнішніх ворогів, а були впевнені у тому, що надійно захищені”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада