16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Нардеп Михайло Ананченко: «Дитяча та обласна лікарні, які у наступному році почнуть будувати на Сумщині, стануть взірцевими медзакладами»

Голова Сумської обласної організації політичної партії «Слуга народу»,  народний депутат Михайло Ананченко в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС розповів про проєкти, які будуть реалізовані на території Сумщини у рамках програми «Велике будівництво», а також поділився баченням щодо підтримки підтримки молодіжних ініціатив.

– У Верховній Раді України працює сім нардепів від Сумщини, саме від партії «Слуга народу». Не кожній області так щастить. Які важливі для області питання вдається завдяки цьому лобіювати?

–           Насправді, у Верховній Раді працює не сім, а більше народних депутатів. Чотири мажоритарника – Микола Задорожній, Ігор Васильєв, Тетяна Скрипка, Миксим Гузенко, і два списочники, які постійно знаходяться у місті Суми – я особисто та Антон Швачко, який нещодавно зайшов після того, як Денис Монастирський був обраний Міністром внутрішніх справ. Також у нас є Олександр Качура, який родом із Конотопа Сумської області, є Артем Ковальов, який родом із міста Суми, є Дмитро Наталуха, який також із міста Суми. Тому сподіваюсь, що всі вони будуть піклуватися про Сумську область, про те місце, де вони народились чи проживають.

Щодо проєктів – то їх досить багато. Окремо відзначу анонсовану нашим депутатом Ігорем Васильєвим електрифікацію залізничної лінії Ворожба-Суми, що дасть можливість сумчанам безпечно та комфортно дістатися за три години до Києва, і, таким чином, розвантажити трасу через Пирятин.

–           Другий рік країна живе у «Великому будівництві», це – і садочки, і школи, і лікарні, і дороги, і стадіони. Є багато місцевих проєктів. Які з об’єктів «Великого будівництва», що реалізуються на Сумщині, є найбільш значимі для Вас?

–           У наступному році, у рамках «Великого будівництва», це буде, як вже анонсував під час свого звернення у Верховній раді Президент – будівництво двох обласних лікарень – дитячої клінічної та обласної дорослої. Вони стануть взірцевими – оснащені повністстю на всі 100 відсотків сучасною технікою, та комфортними умовами для лікування. Сподіваюся, що невдовзі ми не почуємо в Сумській області, що потрібно перевозити для лікування пацієнтів до Києва чи іншого міста. У нас гарні, професійні лікарі, які можуть рятувати життя. Їм потрібно тільки дати відповідне обладнання та створити належні умови.

До речі, для лікарів із наступного року будуть підняті заробітні плати. Зокрема, з 1 січня лікарі будуть отримувати не менше 20 тисяч гривень, середня заробітна плата для медичних працівників складе близько 14 тисяч гривень. Також Президент під час свого звернення анонсував, що з 2023 року таке ж підвищення зарплат буде і для вчителів. Ці дві професії, мають стати престижними не тільки на словах, а й на ділі!

У 2022 році ми плануємо почати реконструкцію парку ім. І.М. Кожедуба у Сумах. Ця ідея з’явилася під час зустрічі із нашими меценатами і бізнес-представниками.  Відкрию невеликий секрет – уже готується ескізний проєкт фахівцями, які розробили цілий ряд відомих на всю країну харківських парків: Горького, сад Шевченка, зоопарк. Всі вони стали потужними туристичними магнітами. Парку Горького вже 10 років, але він не втрачає своєї актуальності. Тому ми і вирішили запросити їх в Суми, щоб отримати не менш унікальні, а то і кращі проєкти. Окремо відзначу, що ці роботи відбуваються за рахунок залучення коштів наших меценатів, зокрема Володимира Володимировича Зайця, за що йому окрема подяка.

У найближчих планах – хочемо зробити відкриту презентацію. Кожен сумчанин зможе долучитися до обговорення та надати свої побажання. Наразі розглядаємо такі ідеї – сцена на воді, яка вже є у Європі, і проведення мистецьких заходів на набережній Псла.

–           Ви говорили про ремонт дороги у київському напрямку. Чи є інші плани та перспективи?

–           У нас є два стратегічних напрямки – дорога до Києва та до Харкова, остання веде ще й до Полтави та Охтирки. Вони відремонтовані. Це завдання, які ми ставили перед собою, і ми їх виконали. Зараз будуть подані для реалізації ремонту інші дороги.

Масштаби величезні. Раніше у журналістів було багато запитань, чому саме «Велике будівництво». Сподіваюсь, що зараз всі автомобілісти та ті, хто їздять як пасажири бачать, що будівництво насправді велике і бачать, куди витрачаються кошти. На жаль, є багато хейтерів, які кажуть, що ми закатуємо гроші у асфальт. Насправді дороги це – інфраструктура, а інфраструктура це – інвестори, бізнес, податки, а податки це – лікарні і так далі. Тільки на будівництво доріг залучено десятки тисяч, а можливо і сотні тисяч людей. Як голова підкомітету по контролю за дипломатичною службою, постійно перебуваю у комунікації з послами та консулами різних держав, які у свою чергу передають нам звернення від інвесторів, щодо нашого аеропорту та дорожньої інфраструктури. Якщо їх побудуть, то тоді, сподіваюсь, буде і потік інвесторів, а значить і нові робочі місця, і податки, та спроможні громади, у тому числі й міста Суми.

–           Ви завжди були активним студентським мером Сумщини, студентським Президентом України. А зараз для молоді плануєте реалізувати якісь проекти на їх підтримку?

–           Звичайно, ці питання для мене лишаються близькими. Молодь прагне реалізувати різні проєкти, і наш депутатський корпус готовий їх підтримати. Наприклад, один із проектів, який ініціювала молодь – зимове містечко на Театральній площі з ілюмінацією та ярмарком. Така собі, маленька частинка Європи у місті Суми. Чекаємо 19 грудня на його відкриття.

 

4 листопада
3 листопада