Вчора
20 червня
19 червня
18 червня
17 червня
15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня

Нардеп Михайло Ананченко оцінив реалізовані проєкти розвитку прикордонної Путивльської громади в умовах війни

Народний депутат Михайло Ананченко із робочою поїздкою відвідав Путивльську громаду. За його участі відбулося урочисте відкриття відремонтованого рентгенкабінету із сучасною високотехнологічною діагностичною рентгенівською системою «CALYPSO», яка є найновішим обладнанням з якісним програмним забезпеченням на теренах Конотопського району. Наявні два детектори, що дає змогу працювати якісно, швидко, ефективно для потреб людей. За інформацією міського голови Путивля Костянтина Гаврильчука, обладнання вдалося придбати у 2023 році за кошти міського бюджету, на що було виділено 6,2 млн грн.

Михайло Ананченко наприкінці ще 2021 року включив Путивльську громаду до державного проєкту з закупівлі рентгенапаратів. Оскільки рік завершувався, гроші було перенесено на 2022 рік, та з початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, на жаль, ці плани анульовані, та спрямовані відповідні кошти на оборону країни.

Як розповіла директор Путивльської лікарні, останнім часом у медзакладі проведені ремонти в деяких відділеннях стаціонарного корпусу та поліклініці. Також від благодійного фонду отримано генератор, який надає можливість прикордонній лікарні працювати за умов відключення електроенергії у воєнний час.  Для підключення генератора потрібно було розробити проєкт і провести роботи з його встановлення, на що Путивльська міська рада витратила приблизно 810 тис. грн.

Нардеп Михайло Ананченко пообіцяв лікарні підтримку в отриманні необхідного обладнання, аби надати можливість швидше здійснювати діагностику та лікування.

За словами голови Путивльської громади Костянтина Гаврильчука, хоча у воєнний час деякі проєкти місцевого розвитку призупинено, все ж вдалося дещо зробити. Зокрема, у громаді запустили власне виробництво бруківки, що надало змогу збільшити робочі місця, зекономити на придбанні її. Жителі Путивля вже бачать зміни: облаштовані пішохідні зони на деяких ділянках міста. Усе здійснювалося власними силами, не залучаючи інших підрядників.

Також у Путивлі поділилися з парламентарем напрацюваннями з ямкового ремонту доріг. Придбавши для цього спеціальне обладнання, роботи здійснюються самостійно, не купуючи новий асфальт, а переробляючи старий. Це надає можливість оперативно здійснювати ремонт дорожнього покриття та економить ресурси громади.

Крім того, було закуплено значну кількість техніки для комунального некомерційного підприємства «Благоустрій громади».

«Дякую депутатському корпусу міської ради за злагоджену діяльність. Це дає можливість у складний час придбати необхідну техніку», – зауважив Костянтин Гаврильчук.

Керівник центру позашкільної роботи ознайомила нардепа з діяльністю закладу та нововведеннями для розвитку дітей, що відбулися за останні 2 роки.

Також у ході візиту Михайло Ананченко обговорив із Костянтином Гаврильчуком питання з увічнення пам’яті наших захисників і захисниць, що загинули під час війни з Росією.

4 листопада
3 листопада