Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Михайло Ананченко – про прийняття закону про моніторинг за фінансами політиків, що відкриває шлях до перемовин про вступ України в ЄС

17 жовтня Верховна Рада України прийняла важливий акт для подальшого європейського розвитку країни. Це закон №9269-д про довічний статус публічно значущих осіб, так званих РЕР-ів. Як пояснив народний депутат Михайло Ананченко, це означає, що Україна виконала вимогу для початку перемовин про членство в Європейському Союзі. Закон обмежує політиків у тих чи інших фінансових операціях й обтяжує додатковим фінмоніторингом фактично пожиттєво. За словами народного обранця, прийняття цього документу також позитивно характеризує відповідальну державницьку позицію українського парламенту.

«Безстроковий фінансовий моніторинг для політично значущих осіб – закон прийнято!

Сьогодні в парламенті прийняли закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо політично значущих осіб (№ 9269-д).

Документом передбачено більш жорсткий контроль за статками політично значущих осіб. Зокрема, замість трьох років після звільнення з посади, топ-посадовці матимуть довічний статус політично значущих осіб, а значить – підпадатимуть під фінансовий моніторинг. Фактично, це був останній крок крок до перемовин про вступ України в ЄС.

Упевнено долаємо законодавчий шлях до Євросоюзу і очищуємо країну від бажаючих незаконно збагатитися. Дякую усім причетним!» – прокоментував прийняття закону Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше народний депутат також підтримав прийняття Верховною Радою України антикорупційних рішень, зокрема щодо зниження корупційних ризиків та захисту держрезерву від розкрадань.

4 листопада
3 листопада