Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Михайло Ананченко – про рішення парламенту в День Конституції України: «Робимо все для Перемоги, підтримки військових та захисту людей»

У День Конституції України, 28 червня, Верховна Рада ухвалила низку важливих рішень, зокрема – щодо грошових винагород військовослужбовцям за виконання бойових завдань, а також виплат пораненим захисникам. Про результати голосувань українського парламенту поінформував народний депутат України Михайло Ананченко, для якого відстоювання прав військових є пріоритетом:

« «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава!»
Стаття 1. Конституції України.
У День Конституції засідання Парламенту відбувалося в урочистій обстановці
Спершу – заслухали потужний виступ Президента Володимира Зеленського та переконалися в непохитності позиції України. Ніякої паузи на фронті, ніякого замороженого конфлікту – тільки Перемога і все для Перемоги!
Зокрема, на підтримку захисників сьогодні парламентом ухвалено комплексний законопроект №9342 про проходження військової служби та доплати під час дії воєнного стану. Військовослужбовцям щомісячно буде виплачуватися додаткова винагорода у 30-100 тис грн, строковикам – 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Щодо відпусток, то для військових передбачено до 30 днів щорічної + до 10 днів за сімейними обставинами, а для курсантів – до 10 днів зимової + до 20 днів літньої.

Крім того, ухвалили й інші рішення:
#9238 – про надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати транспортні засоби з правим кермом;
#9430 – звернення до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі;
#9429 – звернення до ООН, МАГАТЕ, ЄС, ОБСЄ, НАТО та Ради Європи щодо запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС і протидії ядерному шантажу рф.

Робимо все для Перемоги, підтримки військових та захисту людей. Слава Україні!».

Нагадаємо, нардеп Михайло Ананченко активно допомагає військовим Сумщини, забезпечуючи їх необхідною технікою і транспортом, та особисто відвідує захисників, які несуть службу на передовій. З початку повномасштабного вторгнення парламентар разом із сумською командою «Слуги народу» передали бійцям десятки автівок для виконання бойових завдань. Так, нещодавно Михайло Ананченко передав нашим воїнам у Донецьку область черговий позашляховик і Starlink.

4 листопада
3 листопада