Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Михайло Ананченко: Сумські чиновники більше не отримуватимуть понад 25 тисяч гривень під час війни

Після розкриття шокуючої інформації про заробітні плати в Сумській міській раді та комунальних установах міста в ситуацію змушений був втрутитися народний депутат України, голова Сумської обласної партії “Слуга народу” Михайло Ананченко. Парламентар засудив таку безпардонність та апетити місцевих чиновників і разом зі своїми однопартійцями у міській раді домігся обмеження витрат на рівні 25 тисяч на місяць.

“Деякі працівники виконкому міської ради, комунальних підприємств та інших установ міськради Сум примудрялися шляхом численних надбавок та премій отримувати зарплатню більшу, ніж наші хлопці, що знаходяться на передовій та захищають Україну!

Тому наша Сумська команда «Слуги Народу» одразу запропонувала знизити зарплати чиновників. Фракція «Слуги народу» у Сумській міській раді  підготувала відповідний проєкт рішення “Про обмеження граничного розміру заробітної плати працівникам виконавчих органів Сумської міської ради, комунальних підприємств та установ Сумської міської ради”, – зазначив парламентар на своїй сторінці у Фейсбук.

Окрім цього, Михайло Ананченко підкреслив, що зазвичай “радували” себе високими заробітними платами керівники міста та комунальних підприємств, тоді як рядові працівники (які саме і роблять основну роботу по забезпеченню функціонування Сум) отримують доволі скромну винагороду:

“Ми вимагали позбавити премій окремих чиновників, які зараз отримують до 100 тисяч гривень на місяць, в той час, як головні спеціалісти мають від 8 до 12 тисяч.

Сьогодні рішення підтримали .

Після ухвалення нашої пропозиції максимальна зарплатня працівників місцевого самоврядування Сум не перевищуватиме 25 тисяч гривень.

Дякую всім депутатам за підтримку.

Сьогодні кожна копійка має йти на перемогу України, а не в кишені посадовцям”.

Нагадаємо, кілька днів тому народний депутат Михайло Ананченко під час візиту до Сум представника Міністерства охорони здоров’я України Василя Стрілки ініціював створення сучасного кластерного закладу для реабілітації військових і цивільних. На переконання парламентаря, наразі  не менш важливим, ніж забезпечення армії всім необхідним, є створення комфортних умов для лікування та реабілітації поранених захисників.

4 листопада
3 листопада