Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Нардеп Михайло Ананченко: “Це був один із найвдаліших візитів українського Президента до Сполучених Штатів”

Народний депутат від Сумщини Михайло Ананченко (партія «Слуга народу») у Фейсбуці проаналізуав офіційний візит Володимира Зеленського у США та головні домовленості зустрічі.

“Ви всі мабуть знаєте, що останніми днями Володимир Зеленський перебував із офіційним візитом у США, і не зважаючи на заздрісні закиди російської пропаганди та порохоботів, я переконаний, що це був один із найвдаліших візитів українського Президента до Сполучених Штатів.

🇺🇦🇺🇸 Давайте хоча б подивимось на основні досягнення зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена у Білому домі, за результатами якої було оприлюднено спільну заяву про стратегічне партнерство України і США:

🔹США підтримали право України на вступ у НАТО;

🔹США наголосили, що ніколи не визнають анексію Криму та підтвердили повну підтримку міжнародних зусиль. Країни будуть продовжувати притягувати РФ до відповідальності. Також Володимир Зеленський передав Джо Байдену список українських полонених, які перебувають на території Росії, у Криму та на Донбасі;

🔹США виділять на підтримку реформ в Україні $463 млн;

🔹Окремо США виділять $60 млн на підтримку безпеки, що включає в себе поставки ПТРК Javelin та інше оборонне, летальне і нелетальне озброєння;

🔹США виділять $45 млн гуманітарної допомоги для східних регіонів та $12,8 млн для боротьби з COVID-19;

🔹Посилисться співпраця в області кібербезпеки і космосу;

🔹Україна та Сполучені Штати продовжують виступати проти «Північного потоку – 2».

Окрім цього, після зустрічі з Байденом Володимир Зеленський відвідав: Стенфорд, компанію “Apple” та NASA, де обговорив можливість співраці з Україною. Коротко про результати зустрічей:

◾️ Стенфорд

Володимир Зеленський один з днів провів у Стенфорді – одному з найвідоміших університетів світу, випускники якого – політики і засновники успішних компаній в Кремнієвій долині.

У своєму вітальному виступі Володимир Зеленський згадав, як під час передвиборчої кампанії він з командою сидів у невеликому офісі і генерував ідеї, в які не вірив ніхто. За його словами, йому часто говорили те саме, що і засновнику Apple Стіву Джобсу: “Це неможливо”.

Тепер вираз “все можливо”, за його словами, стало не тільки його особистим кредо, а й кредо сучасної України.

◾️Apple

Президент розповів Тіму Куку про розвиток українського ІТ-сектору і обговорив з ним можливість будівництва в Україні дата-центру Apple для сервісів iCloud.

Зеленський заявив, що вже зараз мільйони українців можуть скористатися державними послугами за допомогою свого смартфону. Він також розповів Куку, що 23 серпня в країні набув чинності закон, який прирівнює електронні паспорти до паперових.

Також Зеленський запропонував Тіму Куку розширити мовні можливості Siri, додавши туди українську.

◾️ NASA

На зустрічі з керівником Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) Біллом Нельсоном український президент обговорив спільні проекти у сфері космосу.

Мова, зокрема, йшла про можливості українських компаній приєднатися до участі в проекті “Антарес” і програмі дослідження Місяця “Артеміда”.

Він також додав, що очікує керівника НАСА з візитом в Україні. Нельсон, у свою чергу, відзначив мужність і героїзм українців, який вони виявили під час Євромайдану і Революції Гідності.

Отже все вищеперелічене говорить про те, що Україна має надійного партнера в особі США, а президент Зеленський успішно проводить зовнішньополітичну кампанію задля розвитку та укріплення безпеки нашої держави”, – написав Михайло Ананченко.

4 листопада
3 листопада