Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Михайло Ананченко відвідав Свеську громаду з робочою поїздкою

Народний депутат від партії “Слуга народу” Михайло Ананченко здійснив насичений робочий візит до Свеської громади, що у Шосткинському районі. Про те, які питання, що потребують вирішення, були обговорені під час зустрічі з місцевими жителями  та колективами, він розповів на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Вчора був продуктивний день! Разом з колегою по партії, депутатом Сумської обласної ради Алексей Романько головою Шосткинської районної адміністрації Оксана Тарасюк з робочою поїздкою перебував у Свеській громаді Шосткинського району на Сумщині. Провели зустріч з місцевими мешканцями та робочими колективами організацій. Визначили наріжні питання, які маємо вирішувати спільно з районною, обласною владою та у Верховній Раді.
На жаль, через недостатню кількість дітей маємо оптимізацію сільських шкіл. У Княжичах, де залишилось лише 11 учнів, школи більше не буде. Тож треба відремонтувати дорогу для підвозу учнів з села до опорного навчального закладу у Свесі. Ще одна школа у Марчихиній Буді зможе відкрити двері на новий навчальний рік лише при умові усунення недоліків пожежної безпеки. Певен, навчальний заклад можна зберегти, якщо виконати приписи пожежної інспекції щодо протипожежної сигналізації, ізоляції комунікацій, дерев’яних конструкції на горищі. На своєму рівні теж намагатимуся допомогти.
Щодо медицини громади, Свеський центр первинної медико-санітарної допомоги потребує ремонту маніпуляційного кабінету. Ще необхідно придбати 12-канальний кардіограф і рентген-портативну стоматологічної установку для стоматологічного кабінету. Це немалі кошти, думаємо над їх залученням з бюджетів різних рівнів, бо мешканці громади мають отримувати якісні медичні послуги.
Відвідали і дошкільний заклад «Берізка» у Свесі. Міні-музей дитсадка потребує ремонту, на який треба запланувати в бюджетах 80 000 гривень. А у спортивну кімнату для занять фізичною культурою вихованцям необхідно 20 гімнастичних матів.
Попереду багато роботи! Працюємо на розвиток громад!”.

4 листопада
3 листопада