Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Микола Задорожній про Чупахівку: Або будуємо водогін, або доведеться робити нове кладовище

Народний депутат Микола Задорожній продовжує працювати на своєму виборчому окрузі, приділяючи увагу вирішенню проблем, що найбільше хвилюють місцевих жителів. Так, у Чупахівській громаді на Охтирщині парламентар зосередився на проєкті з будівництва водогону.

«В Чупахівці його чекали десятиліттями, за що в буквальному сенсі платили своїми життями. Адже у цій громаді один із найвищих рівнів на онкологічні захворювання не лише на Сумщині, а й по Україні. Причина – неякісна вода у колодязях, що стало результатом видобутку нафти в районі.

Тому будівництво водогону для чупахівців – справа життя і смерті. Якщо його не побудувати, то доведеться будувати нове кладовище…

Голова громади Олександр Володимирович Кужель розповів, що даний проєкт тримає на особистому контролі, намагається максимально допомагати, щоб реалізувати його з найменшими затратами при цьому в оперативному режимі.

Поряд з тим, є проблеми із ціноутворенням по будівництву, зокрема, оскільки проєкт готували минулого року, тоді ціни на труби дійсно були вищими, ніж вони коштують сьогодні. Тому певен, що активний громадський контроль не допустить завищених цін», – написав народний депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.

Також Микола Задорожній пообіцяв докласти зусиль, щоб проєкт був реалізований якісно – уже зроблено відповідні звернення до правоохоронних органів, аби процес освоєння коштів спеціального фонду був чесний і прозорий. На переконання народного обранця, зекономлені кошти мають бути спрямовані на інші актуальні напрямки, в першу чергу – на оборону.

Нагадаємо, нардеп Микола Задорожній у Лебедині також допомагає вирішити проблему із водопостачанням, для чого там потрібно побудувати нову свердловину, а також зробити реконструкцію очисних споруд.

4 листопада
3 листопада