25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Нардеп Микола Задорожній – про найважливіше з прес-конференції Президента Володимира Зеленського: «Третій рік повномасштабної війни – переломний для України»

Народний депутат Микола Задорожній розібрав важливі тези і цитати Президента України Володимира Зеленського, озвучені під час прес-конференції за результатами форуму “Україна. Рік 2024”, що відбувся 25 лютого. Ішлося про перспективи щодо озброєння для України, контрнаступ ЗСУ у 2023 році та плани на 2024 рік.

«За словами Володимира Зеленського, третій рік повномасштабної війни – переломний. Від нього буде залежати формат закінчення війни. Він зауважив, що у 2022 році Україна намагалась вижити, а у 2023 році – вистояти», – написав Микола Задорожній на своїй сторінці у Фейсбуці.

Парламентар виділив ключові заяви Президента України.

Про Глобальний саміт миру: «Ми не хочемо, щоб нам нав’язували будь-які формати перемовин, будь-які формули миру країни, які сьогодні не тут, не у війні. Дуже важливо, що ініціатива може йти тільки від України».

Про «нелегітимність» Президента з травня: «Це – не думки західних партнерів. Це наратив і програма російської федерації… Я до цього ставлюся як до зрадницької ідеї щодо України».

Про очікування підтримки від США: «Я зустрічався із сенаторами, з обома партіями, і всі сигнали у різних форматах знає Президент Байден, влада та опозиція. Вони знають, що нам потрібне це рішення впродовж місяця».

Про аудит у ЗСУ: «Треба впорядкувати питання резервів, ротацій, підготовки військових і надходження техніки. Деякі бригади не отримали обіцяної техніки, і це треба враховувати при плануваннях».

Про переломний 2024 рік: «Хтось втомлений, хтось про це говорить, хтось про це мовчить. Це такий переломний рік… І від цього року буде залежати формат закінчення війни».

Про системи ППО Patriot: «Якби Україна змогла отримати 10 систем Patriot для ключових індустріальних центрів країни, якби ми могли ці системи застосувати ближче до лінії фронту, то росіяни до нас не підійшли б, відступили».

Про переговори з Росією: «Ми запропонуємо майданчик, на якому Путін може погодитися з тим, що програв цю війну, і що це була помилка».

Про скорочення Уряду: «У нас є ця розмова з прем’єром. Вона базується виключно на дефіциті грошей… Зменшення кількості міністерств, міністрів. Я думаю, що показником буде розуміння того, що будемо мати навесні».

Про блокаду польського кордону: «Я не розумію, для чого це все. Знову політика…. Особливо неприємно, що це – в медіа росії. Ми граємо на їх стороні цими фактами».

Про конфіскацію російських активів: «Якщо всі заморожені активи, усі гроші передадуть просто, без жодних умов, Україні, думаю, що це дуже його послабить… Тоді він буде дзвонити всім, не тільки мені, і шукати, як закінчити цю війну».

Про Глобальний саміт миру: «Ми не хочемо, щоб нам нав’язували будь-які формати перемовин, будь-які формули миру країни, які сьогодні не тут, не у війні. Дуже важливо, що ініціатива може йти тільки від України».

Нагадаємо, за підтримки нардепа Миколи Задорожнього вийшов фільм-реквієм про загиблих героїв-охтирчан «В саме серце. Охтирка».  Документальна стрічка, створена кінематографістами із «Black Fox production»,  розповідає про події 26 лютого 2022 року, коли від двох авіаударів по території військового містечка 91-го окремого Охтирського  полку підтримки загинуло 59 військовослужбовців, безвісно відсутніми залишаються двоє.

4 листопада
3 листопада