Вчора
20 червня
19 червня
18 червня
17 червня
15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня

Нардеп Микола Задорожній став співавтором законопроєкту про економічне бронювання під час мобілізації

Народний депутат від Сумщини Микола Задорожній став співавтором законопроєкту про економічне бронювання під час мобілізації.

В ефірі одного із каналів парламентар розповів про варіанти економічної броні, вимоги та правила економічного бронювання, скільки може коштувати така бронь, чи можлива бронь для медиків та про інші нюанси.

«Зареєстрований законопроєкт надає можливість підприємцю самому обирати працівника важливого, стратегічного, за якого він готовий платити додатковий військовий збір. Передбачена можливість бронювання для підприємця до 50% військовозобов’язаних  працівників і сплачувати за них щомісяця близько 20 тисяч гривень. Така ж опція надається і фізичним особам-підприємцям. Цю можливість можуть отримати підприємства, які працюють, не мають заборгованостей по податковим зборам, зокрема для ФОПІв – ті, що працюють не менше року і своїми оборотами повинні підтвердити можливість сплачувати вказаний військовий збір», – пояснив депутат основну ідею документу.

Щодо конкретних прикладів, то парламентар сказав про уже озвучену раніше у ЗМІ інформацію: у працівника для економічного бронювання має бути заробітна плата не менше 35 тисяч гривень.

Крім того, Микола Задорожній як голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань фортифікацій розповів і про розтрати на будівництві фортифікацій. За його словами, поки тривають слідчі дії, говорити про конкретні цифри без жодної аргументації  недоцільно.

Нагадаємо, раніше народний депутат висловив переконання, що головне, – досягти у результаті роботи комісії якісного будівництва фортифікаційних та інженерних споруд, щоб посилити нашу лінію оборони. На всі доведені випадки розтрати бюджетних коштів, запевнив Микола Задорожній, має бути справедлива реакція, водночас не можна допускати маніпуляцій і розповсюдження неправдивих фактів у ЗМІ.

4 листопада
3 листопада