Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Тетяна Рябуха пояснила, що означає підтримка Верховною Радою дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія»

14 липня Верховна Рада одноголосно підтримала дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія». Народний депутат від «Слуги народу» Тетяна Рябуха на своїй сторінці у Фейсбуці пояснила, що означає таке рішення парламенту:

«На період скасування тематичних змін частину витрат цих закладів візьме на себе держава. Це не просто легендарні табори, мрія багатьох дітей, це багаторічне оздоровлення дітей-сиріт, і позбавлених батьківського піклування. Ми не можемо допустити банкрутства. Тому «Молода гвардія» зможе реалізовувати 10% путівок без залучення третіх осіб.

Парламент вніс зміни до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», які передбачають підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги.

Що це означає:

дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також учням, студентам (курсантам), які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків (батьки яких померли / оголошені померлими, загинули або пропали безвісти) та навчаються, надати право на отримання соціальної стипендії, посадового окладу в усіх закладах вищої освіти, незалежно від відомчого підпорядкування закладів;

розмір соціальної стипендії, посадового окладу повинен становити не менше 150 відсотків від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення цими дітьми 18 років бути у розмірі 150 відсотків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб».

Принагідно народна обраниця подякувала колегам за розуміння та підтримку.

4 листопада
3 листопада