Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Тетяна Скрипка домовилася про літній відпочинок дітей із Сумщини в Польщі

Під час робочої поїздки до Польщі народному депутату Тетяні Скрипці вдалося домовитися із закордонними колегами про організацію відпочинку та оздоровлення дітей із Сумщини в мальовничому місті Зелена Гура, що в Любуському воєводстві. Маленьких українців прийматимуть у комфортних умовах на лоні красивої природи, де вони матимуть змогу купатися в басейні, займатися спортом, провести час цікаво і безтурботно.  На переконання парламентарки, сьогодні потрібно шукати альтернативу нашим оздоровчим таборам, які вимушено не працюють через війну, тож можливість оздоровитися на просторах Польщі – вкрай важлива.

«Хто про що, а ми про оздоровлення дітей. Зрозуміло, що сьогодні в Україні зробити це неможливо (зокрема у прикордонних регіонах, що потерпають від обстрілів), і ми маємо ще одне літо із зачиненими таборами. Але завдяки нашим партнерам ми можемо оздоровити частину дітей за кордоном.

Про це і говорили у польській Зеленій Гурі з колегами і друзями, які обіцяють посприяти у вирішенні важливого питання. Мали можливість оглянути табір, який прийматиме українців. Чудові будиночки, басейни, спортивні майданчики. Перші діти Сумщини приїдуть сюди вже у серпні.

Діти потребують відпочинку. Малеча, яка має вади здоров’я, діти героїв, маленькі жителі громад у зоні бойових дій, учасники конкурсів і фестивалів, відмінники навчання, вихованці будинків сімейного типу і прийомних родин. Наші діти живуть у постійному стресі, тож маємо робити все можливе, аби дарувати їм моменти радості.

Дякую польським друзям за таку неоціненну підтримку!» – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, під час попередніх робочих поїздок до дружньої Польщі народний депутат   обмінялася досвідом із європейськими колегами та запланувала реалізацію низки спільних проєктів. Зокрема, тоді вона провела перемовини щодо оздоровлення та реабілітації дітей з України. Крім того, Тетяна Скрипка вивчила успішний польський досвід виховання дітей у міні-інтернатах та пересвідчилась у тому, що відмовлятися від великих інтернатів можна, лише створивши інші установи.

4 листопада
3 листопада